aPaaS: Application Platform as a Service
Synobsys digitaal dichter bij uw klant

aPaaS: Application Platform as a Service

Steeds meer bedrijven kiezen voor een digitale transformatie van de processen binnen hun organisatie. Processen die geautomatiseerd kunnen worden, zijn onder meer de klantprocessen, IT-processen en zakelijke processen. Er zijn verschillende manieren waarop u deze digitale transformatie vorm kan geven. Voor de klantprocessen zou u kunnen denken aan het gebruik van aPaaS (Application Platform as a Service). Onder een aPaas verstaan we simpel gezegd een platform waarmee relatief eenvoudig applicaties gemaakt kunnen worden. Door voor een aPaaS platform service te kiezen, bent u minder tijd en geld kwijt aan de ontwikkeling van mobiele applicaties en business applicaties voor uw organisaties.

Synobsys is een OutSystems Partner. De aPaaS software ontwikkeling met OutSystems is voornamelijk gericht op organisaties die business applicaties willen laten ontwikkelen om de digitale transformatie van hun processen vorm te geven. Met deze business applicaties is het mogelijk om uw klanten te betrekken in het proces en toegang te geven tot een beperkte set van dezelfde data. Daardoor kan er sneller geschakeld en gehandeld worden. Onze ontwikkelaars en consultants kunnen helpen bij het ontwerpen en ontwikkelen van uw aPaaS business apps . 

Wilt u meer weten over aPaas software ontwikkeling?

Voordelen van het gebruik van aPaaS

Het gebruik van een aPaaS platform service kan verschillende voordelen hebben voor uw organisatie. Het voornaamste voordeel is dat deze gericht zijn op low-code development. Dit betekent dat minder kennis nodig is van programmeertalen en dat een aPaaS ontwikkelaar sneller goede business apps kan bouwen. De applicaties worden wel met verschillende programmeertalen (zoals Java en .NET) opgebouwd, maar dit hoeft een software ontwikkelaar niet handmatig te doen. De code wordt door het platform gegenereerd. Met een aPaaS platform service krijgen ontwikkelaars toegang tot een bibliotheek met bestaande modules om in uw eigen applicaties te verwerken. Zo bent u veel minder tijd kwijt met het leren van programmeertalen of het ontwikkelen van functies in uw applicaties wanneer ze al door andere programmeurs ontwikkeld zijn.

Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van modules die door andere aPaaS programmeurs aan de bibliotheek van OutSystems toegevoegd zijn, kunt u applicaties ook met andere systemen koppelen. Een aPaaS platform service beschikt over een sterke integratielaag die het gebruik van API’s ondersteunt. Ook is het mogelijk om op maat gemaakte stukjes code aan uw business apps toe te voegen. Op deze manier kunt u de applicatie zo samenstellen, dat deze naadloos aansluit bij de wensen van uw organisatie en uw klanten.

Hulp bij de ontwikkeling van applicaties met aPaaS

Schakel een aPaaS software ontwikkelaar in voor het gebruik van business apps voor uw organisatie. Om het succes van deze applicaties te maximaliseren, is het belangrijk om vooraf een goed beeld te schetsen van processen die elkaar overlappen en als zodanig in de business applicaties verwerkt moeten worden.

In het geval van mobiele applicaties is het belangrijk dat u de wensen van klanten goed voor ogen heeft, voordat u een software ontwikkelaar inschakelt voor de ontwikkeling van uw applicaties. Voor het advies over het gebruik van aPaaS-platformen en voor de uiteindelijke ontwikkeling van uw applicaties kunt u bij Synobsys terecht. Wij hebben ruime ervaring in het gebruik van platformen zoals OutSystems. Daardoor kunnen we u een goed beeld geven van de mogelijkheden die er zijn als aPaaS ontwikkelaar.

Benieuwd hoe Synobsys uw bedrijfsprocessen helpt optimaliseren? 

Aanmelden nieuwsbrief