aPaaS: Application Platform as a Service
Synobsys digitaal dichter bij uw klant

aPaaS: Application Platform as a Service

Steeds meer bedrijven kiezen voor een digitale transformatie van de processen binnen hun organisatie. Processen die geautomatiseerd kunnen worden, zijn onder meer de klantprocessen, IT-processen en zakelijke processen binnen uw organisatie. Er zijn verschillende manieren waarop u deze digitale transformatie vorm kan geven. Voor de digitale transformatie van uw klantprocessen zou u kunnen denken aan het gebruik van aPaaS, wat staat voor Application Platform as a Service. Onder een aPaas verstaan we simpel gezegd een platform waarmee relatief eenvoudig applicaties gemaakt kunnen worden. Door voor een aPaaS platform service te kiezen, bent u minder tijd en geld kwijt aan de ontwikkeling van mobiele applicaties en business applicaties voor uw organisaties.

Synobsys is een OutSystems Partner en Mendix Partner, wat betekent dat wij ruime ervaring hebben in het ontwikkelen van applicaties met beide platformen. De aPaaS software ontwikkeling met OutSystems is voornamelijk gericht op organisaties die business applicaties willen laten ontwikkelen om de digitale transformatie van hun processen vorm te geven. Met deze business applicaties is het mogelijk om uw klanten te betrekken in het proces en toegang te geven tot een beperkte set van dezelfde data, waardoor er sneller geschakeld en gehandeld kan worden. Wanneer u op zoek bent naar een platform voor de ontwikkeling van losse toepassingen boven op uw bestaande systemen, dan kunt u beter kiezen voor aPaaS software ontwikkeling met Mendix. Wij bieden voor beide systemen een aPaaS ontwikkelaar en aPaaS consultant aan die u kunnen helpen bij het ontwerpen en ontwikkelen van uw applicatie(s). Met welk doel wilt u aPaaS software laten ontwikkelen voor uw organisatie?

Wilt u meer weten over aPaas software ontwikkeling?

Voordelen van het gebruik van aPaaS

Het gebruik van aPaaS kan verschillende voordelen voor uw organisatie hebben. Het voornaamste voordeel van aPaaS-platformen is het feit dat deze gericht zijn op low-code development, wat betekent dat u nauwelijks kennis van programmeertalen hoeft te hebben om tot mooie applicaties te kunnen komen. De applicaties worden vanzelfsprekend wel met verschillende programmeertalen, zoals Java en .NET, opgebouwd, maar dit hoeft u niet handmatig te doen. De code wordt door het platform gegenereerd of - zoals bij Mendix - is er helemaal geen code nodig. Bij een aPaaS krijgt u toegang tot een bibliotheek met bestaande modules, die u in uw eigen applicatie kunt verwerken. Zo bent u veel minder tijd kwijt met het leren van programmeertalen of het ontwikkelen van functies in uw applicaties die al door andere programmeurs ontwikkeld zijn.

Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van de modules die door andere aPaaS programmeurs aan de bibliotheken van bijvoorbeeld OutSystems en Mendix toegevoegd zijn, kunt u uw applicatie ook met andere systemen koppelen. Zo beschikken de aPaaS platformen over een sterke integratielaag die het gebruik van API’s ondersteunen. Ook is het mogelijk om op maat gemaakte stukjes code aan uw business- of mobiele applicatie toe te voegen. Op deze manier kunt u de applicatie zo samenstellen, dat deze naadloos aansluit bij de wensen van uw organisatie en uw klanten.

Hulp bij de ontwikkeling van applicaties met aPaaS

Schakel een aPaaS consultancybureau in om u te helpen bij het maken van plannen voor het gebruik van aPaaS bij de ontwikkeling van business- en mobiele applicaties voor uw organisatie. Om het succes van deze applicaties te maximaliseren, is het belangrijk om vooraf een goed beeld te schetsen van de processen die elkaar overlappen en als zodanig in de business applicaties verwerkt moeten worden.

In het geval van mobiele applicaties is het van belang dat u de wensen van uw klanten goed voor ogen heeft, voordat u een aPaaS software ontwikkelaar inschakelt voor de ontwikkeling van uw applicaties. Voor zowel het advies over het gebruik van aPaaS-platformen, als voor de uiteindelijke ontwikkeling van uw applicaties kunt u bij Synobsys terecht! Wij hebben een ruime ervaring in het gebruik van platformen als OutSystems en Mendix, waardoor we u een goed beeld kunnen geven van de mogelijkheden die u worden aangeboden.

Benieuwd hoe Synobsys uw bedrijfsprocessen helpt optimaliseren? 

Aanmelden nieuwsbrief

© Synobsys

Volg ons