Blog

Digitale transformatie, low code ontwikkeling, een korte time-to-market, allemaal kreten die je tegenwoordig veel hoort. En waar je als bedrijf ook iets mee moet, wil je de zakelijke boot niet missen. Maar wat moet je ermee? Pim van Westen – Algemeen Directeur bij Synobsys –  geeft zijn visie daarover en beschrijft in heldere, vlotte taal de verschillende vraagstukken die hij tegenkomt bij klanten.

Voorkom bedreigingen van de veiligheid bij het verzenden van berichten vanuit OutSystems applicaties

Datum...

Bij het ontwikkelen van applicaties moeten we ons bewust zijn van veiligheid en ieder risico op het ontstaan van veiligheidsproblemen vermijden. Dat geldt vooral voor het verzenden van berichten aan onze gebruikers. In dit artikel bespreek ik de meest voorkomende bedreigingen en aanbevelingen voor het vermijden daarvan. Let op: dit zijn slechts enkele van de vele veiligheidsmaatregelen die een organisatie moet nemen om zichzelf te beschermen tegen hackers. Overleg met je informatiebeveiliger welke andere maatregelen gelden voor jouw organisatie.

Meer lezen

Variaties op patterns van
External Core Services in de praktijk.

Datum...

Bij het inpassen van OutSystems in je Enterprise-architectuur word je geconfronteerd met de uitdaging hoe je de Enterprise data moet integreren in je OutSystems applicatie. Zoals wordt uitgelegd in de online training Architecture Patterns in OutSystems wordt een entiteit van een extern systeem een externe core-entiteit genoemd en kunnen we het External Core Service pattern gebruiken om de entiteit te benutten. Dit artikel bespreekt variaties van de External Core Service (ECS) en geeft voorbeelden.

Meer lezen

Best practices voor het ontwikkelen van OutSystems apps van hoge kwaliteit.

Datum...

Wanneer je een OutSystems Mobile of Webapplicatie creëert, is alleen ervoor zorgen dat ‘de code werkt' niet goed genoeg. De applicatie moet gebouwd zijn op betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid. In dit artikel beschrijven we de methoden en hulpmiddelen die we kunnen gebruiken om robuuste, goed presterende en onderhoudbare applicaties te bouwen.

Meer lezen

Outsystems versie 10 webpagina's koppelen zonder verwijzing

Datum...

Een stappenplan over het verwijzen naar webpagina’s in OutSystems versie 10 in overeenstemming met het Four Layer Canvas. Er is een vervolgartikel gepland waarin de stappen worden beschreven voor OutSystems versie 11.

Meer lezen

OutSystems en Microservices in de praktijk

Datum...

Wanneer je betrokken bent bij een groot OutSystems-project om een omvangrijk maatwerksysteem te vervangen met honderden (300+) modules en veel integraties, dan is een goede architectuur extra belangrijk. Die moet op zo’n manier zijn opgezet dat de impact van het wijzigen van een ‘library module’ minimaal is. Behalve het toepassen van het 4-laags canvas model en het groeperen van modules (in functionele componenten per laag) kan ook een architectuur met microservices worden toegepast.

Meer lezen

Digitaliseren bedrijfsprocessen mislukt door oude ideeën

9 juni 2020

Nu het digitaliseren van bedrijfsprocessen steeds belangrijker wordt voor het succes van bedrijven, moeten softwareontwikkelaars steeds nauwer samenwerken met business professionals. Het gaat immers om het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Maar juist deze samenwerking laat nog veel te wensen over blijkt uit nieuw internationaal onderzoek. Het meest opmerkelijk: slechts 9 procent van de business professionals vindt het noodzakelijk dat een developer de behoeften vanuit de business begrijpt.

Meer lezen
Blockchain: Dit moeten IT managers en beslissers zeker weten!

Blockchain: dit moeten IT managers en beslissers zeker weten!

augustus 2019

Blockchain is voor IT managers en IT beslissers nog grotendeels onbekend terrein. Toch investeert bijna de helft van de Nederlandse bedrijven komend jaar in deze technologie. Maar hoe investeer je goed als het kennisniveau rond blockchain nog zo beperkt is? Begin vooral bij die kennisontwikkeling!

Meer lezen
Agile werken? Faciliteer teams met eenvoudiger werkprocessen

Agile werken? Faciliteer teams met eenvoudiger werkprocessen

15 juli 2019

Agile. Agile. Agile. We horen het overal om ons heen. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig Agile is en werkt. We horen maar zelden dat een organisatie NIET iets met Agile doet. Maar hoe Agile zijn we echt en hoe geven we dat vorm?

Meer lezen

Digitale volwassenheid gevestigde bedrijven en organisaties blijft achter

25 juni 2019

Opgroeien naar digitale volwassenheid verloopt bij veel bedrijven en organisaties nog stroef. Jonge bedrijven en opkomende markten hebben hierbij een groot voordeel, vergeleken met de gevestigde orde. Vooral traditionele bedrijven en organisaties moeten werk maken van hun digitale transitie en sneller digitaal volwassen worden om niet te worden ingehaald. Een volwassenheidsmodel voor digitalisering kan daarbij helpen.

Meer lezen
Achterstand digitale transitie

3 succesfactoren die achterstand bij digitale transitie voorkomen

18 april 2019

De digitale transformatie verloopt bij veel organisaties nog moeizaam. Flink wat bedrijven hebben inmiddels een achterstand opgelopen met hun digitale transitie. En slechts 13 procent(!) heeft vertrouwen dat zij nu de juiste koers varen om hun doel te behalen. Dat is opvallend weinig en niet nodig. Wat kunnen we leren van de digitale transformatiestrategie van de bedrijven die het wel goed doen? Zij noemen drie belangrijke succesfactoren: technologie, trainingen en het breed betrekken van alle afdelingen bij hun aanpak.

Meer lezen

Houd innovatiemoeheid IT afdelingen en organisaties buiten de deur

12 maart 2019

Veel organisaties hebben last van innovatiemoeheid. Vaak staat innovatie wel hoog op de agenda, maar inmiddels is één op de drie organisaties ook moe van het innoveren. Zeker wanneer de resultaten nog even uitblijven. Ook IT afdelingen kampen met innovatiemoeheid, vooral omdat IT professionals vaak niet beschikken over het juiste gereedschap om in korte tijd de gewenste oplossingen te creëren. Jammer, want een low-code platform kan de organisatie en IT afdeling uitstekend helpen.

Meer lezen

Hoe verandert Artificial Intelligence (AI) uw software ontwikkeling?

31 januari 2019

Artificial Intelligence (AI) heeft steeds meer invloed in ons leven en werk. Ook voor software ontwikkeling en business applicatie ontwikkeling biedt Kunstmatige Intelligentie volop kansen. Voor het gebruik binnen business applicaties, maar ook bij de software ontwikkeling zelf. Dat laatste kan bijvoorbeeld heel goed met OutSystems als platform voor applicatie ontwikkeling.

Meer lezen

Gemiste kans moderniseren bedrijfsprocessen door dagelijkse IT

15 januari 2019

Door de hoge druk op onderhoud van bestaande systemen komen veel IT-afdelingen nauwelijks toe aan strategisch belangrijker taken, zoals innovatie en creatieve projecten voor het moderniseren van bedrijfsprocessen.Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek, dat ook voor Nederlandse IT-afdelingen heel herkenbaar is. Dagelijks terugkerende taken lijken steeds zwaarder te wegen en gaan ten koste van het strategisch innoveren van IT-processen voor de langere termijn. Maar uiteindelijk heeft dát meer rendement voor de business. Hoe komt een IT-afdeling uit deze spagaat?

Meer lezen

Voordelen OutSystems 11 vs OutSystems 10 maken groot verschil

20 november 2018

OutSystems lanceerde recentelijk een nieuwe versie van het eigen platform voor low code applicatie ontwikkeling (OutSystems 11). Deze nieuwe versie maakt een einde aan een groot probleem van IT-beslissers: de afhankelijkheid van legacy-systemen om data te ontsluiten. Versie 11 biedt waardevolle mogelijkheden om verouderde legacy software te ontsluiten en te moderniseren. Maar OutSystems 11 biedt veel meer voordelen. Als OutSystems partner hebben wij de nieuwe mogelijkheden en de verschillen met OutSystems 10 voor u op een rij gezet.

Meer lezen

Geoptimaliseerde digitale informatieprocessen maken bedrijven toekomstbestendiger

10 oktober 2018

De noodzaak van de digitale transformatie voor het optimaliseren van digitale informatieprocessen en klantprocessen is vaak wel duidelijk. Dit maakt bedrijven immers succesvoller doordat zij een goede digitale klantervaring kunnen bieden. Aan dit besef schort het niet. Toch zijn digitale transities niet altijd succesvol. Het stokt vaak bij het vertalen van de strategie naar de performance van de eigen organisatie. Vooral deze slag verdient meer aandacht om de digitale transitie goed te laten verlopen en de eigen organisatie succesvoller én toekomstbestendiger te maken.

Meer lezen

Meerwaarde van IT blijft onbenut door slechte relatie met directie

31 augustus 2018

Voor de digitale transitie van organisaties wordt vaak onvoldoende geprofiteerd van de meerwaarde van IT. Vooral door de gebrekkige relatie tussen de IT-afdeling en de directie van bedrijven en organisaties. Hierdoor worden IT-doelstellingen niet goed afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen. 

Meer lezen

Uitdagingen digitale transitie veranderen voor organisaties

31 juli 2018

De digitale transitie van bedrijven en organisaties in Nederland is in volle gang. Daarmee verschuiven ook de uitdagingen voor organisaties van de visie- en besluitvorming naar de uitvoering. Dat is duidelijk zichtbaar in recent internationaal monitoringsonderzoek.

Meer lezen

aPaas cruciaal voor acceptatie zakelijke cloud opslag

3 juli 2018

De acceptatie van zakelijke cloud opslag lijkt vaak een al tijden gepasseerd station. Maar zover is het nog niet. Ondanks de snelle opmars van zakelijke cloudtechnologie en de vele gebruikte cloud oplossingen voor business applicaties, zien IT-beslissers nog steeds belemmeringen om clouddiensten in te zetten.

Meer lezen

Blockchain implementatie met low-code platformen

31 mei 2018

Blockchain technologie krijgt – na de financiële wereld – de komende jaren veel invloed op onze manier van leven en werken. Steeds meer nieuwe blockchain toepassingen worden al zichtbaar. Vooral de organisatorische implementatie is nog een uitdaging. 

Meer lezen

Keuze platformen cruciaal bij low-code app ontwikkeling

15 mei 2018

Low-code applicatie ontwikkeling en webdevelopment is zeer gewild. Vooral door de behoefte aan een korte time to market en agile app ontwikkeling. Dankzij low-code platformen zoals OutSystems is zelf programmeren minder vaak nodig. Zeer waardevol bij een digitale transformatie. Maar wat is het juiste platform?

Meer lezen

Vergeet rol IT niet bij digitale transformatie

26 april 2018

Veel organisaties zijn momenteel sterk in de ban van hun digitale transformatie. Ze vinden zichzelf opnieuw uit, veranderen bedrijfsprocessen, gaan agile werken en aan de slag met nieuwe applicaties. De digitalisering is belangrijk, maar ook ingewikkeld. Er zijn voor de digitale transformatie op veel verschillende gebieden beslissingen en maatregelen nodig. Daardoor kunnen al snel belangrijke schakels vergeten worden. Opvallend genoeg sneeuwt de rol van IT hierbij vaak onder.

Meer lezen

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden

Kennismaken met Synobsys? Bel 010 458 55 32

© Synobsys     Design: Embassy of Brands®

Volg ons