Digitaliseren & Optimaliseren

Het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen is de kern van ons werk als ontwikkelaar van business applicaties. Wij helpen organisaties – vooral MKB bedrijven – met alle onderdelen van hun digitale transformatie. Dat doen wij ook met advies en door het delen van kennis. Onze blogs geven informatie en achtergronden over succesfactoren, knulpunten en oplossingen bij de digitale transformatie.

Werkprocessen optimaliseren in het MKB?

Belangrijke aandachtspunten, tips en achtergronden vind je in onze nieuwe blogs of je hoort ze in de podcast! 

veilige_datamigratie

Veilige datamigratie uitdaging voor digitale transformatie MKB

De digitale transformatie in het MKB draait – net als bij andere organisaties – vooral om het slim ontsluiten van data. Hierbij wordt steeds meer data benut, maar hoe kun je al die gegevens goed en veilig overzetten naar andere systemen? Een goede data-strategie en handige tools bieden uitkomst. 

Meer lezen
Vervangen verouderde legacysystemen kan op verschillende manieren

Vervangen verouderde legacysystemen kan op verschillende manieren

Het vervangen van verouderde legacysystemen is een belangrijke uitdaging waar organisaties bij het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen tegenaanlopen. Het is niet zelden dé barrière voor hun digitale transformatie waar met angst of terughoudendheid tegenop gekeken wordt. 

Meer lezen

Houd balans bij strategisch optimaliseren IT-processen én businessprocessen

Het strategisch optimaliseren van IT-processen blijft een belangrijk aandachtspunt bij de digitale transformatie van organisaties. Dat klinkt misschien logisch, maar zeker bij het midden- en kleinbedrijf (MKB) verschuift de aandacht inmiddels steeds meer naar de businessprocessen. Een goede ontwikkeling, maar de IT-afdeling moet het wel kunnen faciliteren.

Meer lezen
Dit zijn specifieke behoeften van het MKB bij de digitale transformatie

Specifieke behoeften van MKB bij digitale transformatie 

Bedrijven in het MKB hebben hun eigen specifieke behoeften bij het optimaliseren van werkprocessen. Bij deze grote groep bedrijven zijn er onderling uiteraard grote verschillen. Maar er zijn zeker ook kenmerkende overeenkomsten die belangrijk zijn voor hun digitale transformatie. Die liggen vooral op het gebied van de gewenste snelheid, functionaliteit, verouderde systemen en het groeiende belang van (online) klantbeleving.  

Meer lezen
Hulp bij digitaliseren MKB met hybride software oplossingen

Hulp bij digitaliseren MKB met hybride software oplossingen

Veel bedrijven in het MKB hebben hulp nodig bij het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen voor hun digitale transitie. Bij deze ontwikkeling wordt vooral gedacht aan grote financiële instellingen en internationale bedrijven, maar juist bij het midden- en kleinbedrijf liggen de grootste kansen én uitdagingen. Naast advies en hulp bij de digitalisering van het MKB bieden ook hybride software oplossingen vaak uitkomst voor deze bedrijven. 

Meer lezen

Digitaliseren bedrijfsprocessen mislukt door oude ideeën

Nu het digitaliseren van bedrijfsprocessen steeds belangrijker wordt voor het succes van bedrijven, moeten softwareontwikkelaars steeds nauwer samenwerken met business professionals. Het gaat immers om het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Maar juist deze samenwerking laat nog veel te wensen over blijkt uit nieuw internationaal onderzoek. Het meest opmerkelijk: slechts 9 procent van de business professionals vindt het noodzakelijk dat een developer de behoeften vanuit de business begrijpt.

Meer lezen

Digitale volwassenheid gevestigde bedrijven en organisaties blijft achter

Opgroeien naar digitale volwassenheid verloopt bij veel bedrijven en organisaties nog stroef. Jonge bedrijven en opkomende markten hebben hierbij een groot voordeel, vergeleken met de gevestigde orde. Vooral traditionele bedrijven en organisaties moeten werk maken van hun digitale transitie en sneller digitaal volwassen worden om niet te worden ingehaald. Een volwassenheidsmodel voor digitalisering kan daarbij helpen.

Meer lezen
Achterstand digitale transitie

3 succesfactoren die achterstand bij digitale transitie voorkomen

De digitale transformatie verloopt bij veel organisaties nog moeizaam. Flink wat bedrijven hebben inmiddels een achterstand opgelopen met hun digitale transitie. En slechts 13 procent(!) heeft vertrouwen dat zij nu de juiste koers varen om hun doel te behalen. Dat is opvallend weinig en niet nodig. Wat kunnen we leren van de digitale transformatiestrategie van de bedrijven die het wel goed doen? Zij noemen drie belangrijke succesfactoren: technologie, trainingen en het breed betrekken van alle afdelingen bij hun aanpak.

Meer lezen

Geoptimaliseerde digitale informatieprocessen maken bedrijven toekomstbestendiger

De noodzaak van de digitale transformatie voor het optimaliseren van digitale informatieprocessen en klantprocessen is vaak wel duidelijk. Dit maakt bedrijven immers succesvoller doordat zij een goede digitale klantervaring kunnen bieden. Aan dit besef schort het niet. Toch zijn digitale transities niet altijd succesvol. Het stokt vaak bij het vertalen van de strategie naar de performance van de eigen organisatie. Vooral deze slag verdient meer aandacht om de digitale transitie goed te laten verlopen en de eigen organisatie succesvoller én toekomstbestendiger te maken.

Meer lezen

Uitdagingen digitale transitie veranderen voor organisaties

De digitale transitie van bedrijven en organisaties in Nederland is in volle gang. Daarmee verschuiven ook de uitdagingen voor organisaties van de visie- en besluitvorming naar de uitvoering. Dat is duidelijk zichtbaar in recent internationaal monitoringsonderzoek.

Meer lezen

Meer weten over dit onderwerp?

Benieuwd hoe Synobsys uw bedrijfsprocessen helpt optimaliseren? 

Aanmelden nieuwsbrief

Kennismaken met Synobsys? Bel 010 458 55 32

© Synobsys     Design: Embassy of Brands®

Volg ons