Digitaliseren & Optimaliseren

Het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen is de kern van ons werk als ontwikkelaar van business applicaties. Wij helpen organisaties – vooral MKB bedrijven – met alle onderdelen van hun digitale transformatie. Dat doen wij ook met advies en door het delen van kennis. Onze blogs geven informatie en achtergronden over succesfactoren, knulpunten en oplossingen bij de digitale transformatie.

Legacy systemen vervangen opent nieuwe wegen

Belangrijke aandachtspunten, tips en achtergronden vind je in onze nieuwe blogs of je hoort ze in de podcast! 

blog-6-low-code-in-vijf-smaken

Procesinnovatie: wat zijn jouw ‘key’ werkprocessen? 

De digitale transitie van bedrijven draait voor een groot deel om procesinnovatie. Anders dan vaak gedacht wordt, blijkt dit ook drie keer belangrijker voor het succes van organisaties dan productinnovatie (R&D). Wie aan de slag wil met procesinnovatie moet allereerst de eigen werkprocessen in beeld brengen die hiervoor het meest geschikt en interessant zijn. Om de specifieke processen daarna te digitaliseren en optimaliseren. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een app laten ontwikkelen of bedrijfssoftware aanpassen.

Meer lezen
Themablog 5 - SKG - Synobsys

Financiële dienstverlener SKG blij met low-code ontwikkelproces

Omdat de eigen software van financiële dienstverlener SKG uit Gouda verouderde, laat de organisatie een compleet nieuw softwarepakket ontwikkelen. Deze software gaat begin 2024 live. Het bouwen is volledig uitbesteed aan Synobsys als low-code ontwikkelaar. Hoe bevalt dit en wat vraagt het van de eigen organisatie van de opdrachtgever? Met de lancering in zicht maakt Raymond van Oosten (Hoofd IT) van SKG de balans op.

Meer lezen
Synobsys Management BV Campagne 'Low code in 3 smaken' blog 4 post3 zondertemplate

Software ontwikkelteam laten excelleren? Let op deze aandachtspunten!

Hoe kun je een software ontwikkelteam laten excelleren? Dit is altijd dé uitdaging voor Scrum Master Olivier van Westen (29). Hij coacht en faciliteert ontwikkelteams om te blijven verbeteren en om kwaliteiten binnen de vaak zeer diverse teams van Synobsys optimaal te benutten. Hij heeft daarbij veel aandacht voor eigenaarschap en de samenwerking binnen ieder team. Wat dit in de praktijk betekent, bekijken we in zijn ‘keuken’.

Meer lezen

Software moderniseren veel eenvoudiger met low-code

Software moderniseren is een belangrijke uitdaging in veel bedrijven. Bijvoorbeeld omdat zij verouderde legacy software hebben, maar ook door de steeds snellere ontwikkeling van technologie en de behoefte aan meer efficiëntie en productiviteit. Dit zorgt ervoor dat organisaties hun software-ecosysteem regelmatig moeten bijwerken en moderniseren. Met de traditionele manier van softwareontwikkeling was dat tijdrovend en kostbaar. Software moderniseren met low-code is een grote game changer. Dit kan op verschillende manieren.

Meer lezen

Synobsys sluit zich aan bij House of Clouds

Synobsys sluit zich aan bij de Nederlandse IT-dienstverlener House of Clouds uit Eindhoven. Dit bedrijf heeft verschillende labels die elkaar versterken met hun kennis en ervaring. Synobsys draagt hieraan bij als specialist op het gebied van low-code softwareontwikkeling. De andere bedrijven zorgen voor extra slagkracht op het gebied van onder ander cyber security, procesoptimalisatie en intelligent automation.

Meer lezen
blog 2 - besparen en efficienter werken

Bedrijfsgroei én besparen op ICT kan prima samen gaan

Door de hoge inflatie letten veel bedrijven in 2023 extra op hun uitgaven. Maar dan wel zonder dat dit ten koste gaat van hun concurrentie- en innovatiekracht. Daarom ontzien veel organisaties hun ICT-budget, terwijl ook hier mogelijkheden zijn om efficiënter te werken. Bijvoorbeeld op het gebied van beheerskosten. Ook op het gebied van softwareontwikkeling zijn er mogelijkheden om efficiënter te werken zonder kwaliteitsverlies. Dankzij low-code kunnen ontwikkelteams meer doen met minder geld of juist meer doen met hetzelfde budget.

Meer lezen
Zelf software ontwikkelen rukt op door low-code

Zelf software ontwikkelen in opmars door low-code

Door het steeds grotere belang van softwareapplicaties voor het succes van organisaties gaan bedrijven vaker zelf een deel van hun maatwerk applicaties ontwikkelen. De snelle opmars van low-code technologie speelt hierbij een grote rol. Synobsys helpt organisaties en hun developers ook om dit zelf te doen, onder andere met een workshop voor developers en een proefdag voor IT’ers sámen met directeuren en businessmanagers.

Meer lezen
Veel legacy systemen die vervanging moeten worden zijn AS/400 IBM systemen.

AS/400 IBM systemen slim vernieuwen met low-code

Bij veel legacy systemen die aan vervanging toe zijn, gaat het om AS/400 IBM systemen (ook wel bekend als Iseries, IBM System i of IBM i). Na jarenlange trouwe en solide dienst ontstaat vaak de noodzaak om zo’n AS/400 machine te vernieuwen. Bijvoorbeeld omdat klanten of interne gebruikers de IT-afdeling vragen om nieuwe toepassingen die met een AS/400 systeem niet mogelijk zijn of té complex worden. Naast complete vervanging is er nog een interessante optie: goede onderdelen van het bestaande systeem hergebruiken en integreren in een nieuwe low-code omgeving.

Meer lezen
Core banking systemen vervangen bij banken en verzekeraars is belangrijk om cruciale innovaties mogelijk te maken.

Banking systemen vervangen voor belangrijke innovaties banken

Bij het vervangen van verouderde softwaresystemen hebben banken (en verzekeraars) een grote uitdaging om hun core banking systemen te vervangen. Financiële dienstverleners moeten innoveren door strengere regelgeving en om nieuwe (fintech) concurrentie goed aan te kunnen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig bieden low-code platformen uitkomst om deze vernieuwingsslag goed en versneld te maken. Hoe dat werkt, laten we zien met een praktijkvoorbeeld.

Meer lezen
Standaard legacy systeem wordt al snel hybride software.

Legacy systeem vervangen met standaard, maatwerk of hybride software?

Wanneer organisaties verouderde legacy systemen vervangen, staan ze al snel voor de keuze: wordt het standaard of maatwerk software? Of een mengvorm? In veel gevallen blijkt zo’n hybride tussenvorm de meest interessante oplossing. Zolang je maar goed weet, welke onderdelen je in de standaard- of maatwerk-laag benut.

Meer lezen
Vervangen van oude ERP systemen kan met OutSystems op verschillende manieren.

Vervangen oude ERP systemen kan op deze manieren

Bij het vervangen van legacy systemen, gaat het in de praktijk vaak om het vervangen van oude ERP systemen, die inmiddels te sterk verouderd zijn. Eind vorige eeuw waren ze de belofte voor de toekomst en dat hebben ze ook waargemaakt. Sinds de jaren ’90 zijn ze massaal uitgerold om de productieplanning van bedrijven beter te organiseren. Maar als ze te sterk verouderd zijn, kunnen ze nieuwe innovaties voor klanten of de business in de weg staan.

Meer lezen

Nieuw bij Synobsys: Henry Holster (business development manager)

Bij Synobsys is een nieuw gezicht met veel ervaring aangetreden. Met een rijke achtergrond in de techniek én de businesskant van ICT is Henry Holster sinds kort onze nieuwe business development manager. Dat is ook goed nieuws voor onze klanten. Zij krijgen extra aandacht en een aanspreekpunt dat vanuit het perspectief van klanten al vroegtijdig meedenkt over de beste softwareoplossing voor hun organisatiebehoeften. 

Meer lezen
Met OutSystems is het vervangen van legacy software en systemen veel eenvoudiger geworden.

Grote voordelen OutSystems bij vervangen van legacy software

Dankzij het low-code platform OutSystems is het vervangen van legacy software een stuk eenvoudiger geworden. Vooral omdat het ontwikkelteams helpt om aanzienlijk sneller te werken zonder dat dit ten koste gaat van de ontwikkelkwaliteit. Ook is het mogelijk geworden om sneller aanpassingen door te voeren. Deze voordelen helpen direct om de grootste knelpunten bij vervangingstrajecten bij organisaties weg te nemen.

Meer lezen
5 redenen om het vervangen van een legacy systeem niet uit te stellen

5 redenen om het vervangen van een legacy systeem niet uit te stellen

Een legacy systeem vervangen is voor organisaties spannend en uitdagend. Vooral omdat er in zo’n kernsysteem bedrijfskritische processen draaien. Toch moet het een keer, want legacy systemen zijn complex, lastig aan te passen, duur in onderhoud en de oude kennis sterft uit. En nog belangrijker: na de vervanging biedt het grote voordelen voor de hele organisatie. We hebben veelgenoemde motieven op een rij gezet om de stap nu dan toch te zetten. Om daarna te kunnen profiteren van de voordelen.

Meer lezen

Veel kansen voor overstap en omscholen naar software developer

De developers en ontwikkelteams van Synobsys krijgen regelmatig vragen over het omscholen of overstappen naar het werk van software developer of programmeur. Om die stap te zetten, bestaan er verschillende mogelijkheden. Een aantal van onze low-code ontwikkelaars heeft zelf een zijstap gemaakt. Hoe hebben zij dit ervaren en hoe konden zij zich verder ontwikkelen als OutSystems developer? Twee van hen vertellen hun verhaal.

Meer lezen

OutSystems experts groeien beter in diverse teams

Bij het ontwikkelen van softwareapplicaties hebben de verschillende OutSystems experts bij Synobsys allemaal hun eigen inbreng. Het zijn uitgebalanceerde teams met diversiteit van bijvoorbeeld junior, medior en senior developers. Daardoor kunnen zij allemaal hun eigen kwaliteiten inbrengen én zichzelf verder ontwikkelen. Hoe dat werkt in de praktijk? Kijk mee in de ‘keuken’ van ons ontwikkelteam dat een belangrijke app ontwikkelt voor plantenkwekers in verschillende landen.

Meer lezen

Zoveel kansen voor developers, maar hoe kiezen zij de juiste? 

Over softwareontwikkeling wordt veel geschreven. Vooral over wat applicaties doen en wat het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen oplevert. Maar wie zijn de mensen die dit werk doen? Hoe ziet een ontwikkelteam eruit? En hoe kijkt een OutSystems ontwikkelaar naar zijn eigen ontwikkelkansen, projecten en tools? We kijken in de ‘keuken’ bij een van onze ontwikkelteams.

Meer lezen

Low-code softwareontwikkeling laat digitale transformatie versnellen

Low-code softwareontwikkeling speelt een cruciale rol bij de versnelde digitale transformatie die nu plaatsvindt. Want als de coronacrisis iets heeft opgeleverd, zijn het waardevolle inzichten en ervaringen voor de moderne werkomgeving. En alle obstakels die er eerder waren voor de digitale transitie zijn sinds COVID-19 volledig van tafel. Alleen hoe gaan we alle plannen en ambities goed én snel realiseren met relatief weinig softwareontwikkelaars? Juist: met low-code ontwikkelaars.

Meer lezen

Hoe helpt low-code de technical debt voorkomen?

De technical debt bij applicatieontwikkeling wordt een steeds grotere bedreiging voor het innovatievermogen en IT-projecten bij organisaties. Terwijl veel andere obstakels voor de digitale transformatie verdwijnen, groeit de ‘tech debt’ van bedrijven. En daarmee de schadelast die zij ervaren door deze schuld, die ten koste gaat van het IT-budget (gemiddeld 41%) voor daadwerkelijke innovaties. En doordat het de bedrijfsprestaties remt. Low-code softwareontwikkeling met het OutSystems platform helpt ontwikkelaars actief om deze ‘technische schuld’ te controleren en beperken.

Meer lezen

Bedrijven worden zelf softwareproducent, het OutSystems platform helpt hen

Low-code softwareontwikkeling – bijvoorbeeld met het OutSystems platform – kan bedrijven de komende jaren sterk helpen bij het zetten van een belangrijke stap in de digitale revolutie. Van softwareconsument worden zijzelf veel vaker softwareproducent. Het Amerikaanse marktonderzoeksbureau IDC verwacht dat maar liefst een kwart van de Fortune 500 bedrijven in 2025 zelf (mede)producent is geworden. Vooral vanwege het sterk groeiend belang van software en van een goede ontwikkelstrategie. Die moet developers – die ondertussen nóg schaarser worden – vooral goed faciliteren.

Meer lezen
veilige_datamigratie

Veilige datamigratie uitdaging voor digitale transformatie MKB

De digitale transformatie in het MKB draait – net als bij andere organisaties – vooral om het slim ontsluiten van data. Hierbij wordt steeds meer data benut, maar hoe kun je al die gegevens goed en veilig overzetten naar andere systemen? Een goede data-strategie en handige tools bieden uitkomst. 

Meer lezen
Vervangen verouderde legacysystemen kan op verschillende manieren

Vervangen verouderde legacysystemen kan op verschillende manieren

Het vervangen van verouderde legacysystemen is een belangrijke uitdaging waar organisaties bij het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen tegenaanlopen. Het is niet zelden dé barrière voor hun digitale transformatie waar met angst of terughoudendheid tegenop gekeken wordt. 

Meer lezen

Houd balans bij strategisch optimaliseren IT-processen én businessprocessen

Het strategisch optimaliseren van IT-processen blijft een belangrijk aandachtspunt bij de digitale transformatie van organisaties. Dat klinkt misschien logisch, maar zeker bij het midden- en kleinbedrijf (MKB) verschuift de aandacht inmiddels steeds meer naar de businessprocessen. Een goede ontwikkeling, maar de IT-afdeling moet het wel kunnen faciliteren.

Meer lezen
Dit zijn specifieke behoeften van het MKB bij de digitale transformatie

Specifieke behoeften van MKB bij digitale transformatie 

Bedrijven in het MKB hebben hun eigen specifieke behoeften bij het optimaliseren van werkprocessen. Bij deze grote groep bedrijven zijn er onderling uiteraard grote verschillen. Maar er zijn zeker ook kenmerkende overeenkomsten die belangrijk zijn voor hun digitale transformatie. Die liggen vooral op het gebied van de gewenste snelheid, functionaliteit, verouderde systemen en het groeiende belang van (online) klantbeleving.  

Meer lezen
Hulp bij digitaliseren MKB met hybride software oplossingen

Hulp bij digitaliseren MKB met hybride software oplossingen

Veel bedrijven in het MKB hebben hulp nodig bij het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen voor hun digitale transitie. Bij deze ontwikkeling wordt vooral gedacht aan grote financiële instellingen en internationale bedrijven, maar juist bij het midden- en kleinbedrijf liggen de grootste kansen én uitdagingen. Naast advies en hulp bij de digitalisering van het MKB bieden ook hybride software oplossingen vaak uitkomst voor deze bedrijven. 

Meer lezen

Digitaliseren bedrijfsprocessen mislukt door oude ideeën

Nu het digitaliseren van bedrijfsprocessen steeds belangrijker wordt voor het succes van bedrijven, moeten softwareontwikkelaars steeds nauwer samenwerken met business professionals. Het gaat immers om het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Maar juist deze samenwerking laat nog veel te wensen over blijkt uit nieuw internationaal onderzoek. Het meest opmerkelijk: slechts 9 procent van de business professionals vindt het noodzakelijk dat een developer de behoeften vanuit de business begrijpt.

Meer lezen

Digitale volwassenheid gevestigde bedrijven en organisaties blijft achter

Opgroeien naar digitale volwassenheid verloopt bij veel bedrijven en organisaties nog stroef. Jonge bedrijven en opkomende markten hebben hierbij een groot voordeel, vergeleken met de gevestigde orde. Vooral traditionele bedrijven en organisaties moeten werk maken van hun digitale transitie en sneller digitaal volwassen worden om niet te worden ingehaald. Een volwassenheidsmodel voor digitalisering kan daarbij helpen.

Meer lezen
Achterstand digitale transitie

3 succesfactoren die achterstand bij digitale transitie voorkomen

De digitale transformatie verloopt bij veel organisaties nog moeizaam. Flink wat bedrijven hebben inmiddels een achterstand opgelopen met hun digitale transitie. En slechts 13 procent(!) heeft vertrouwen dat zij nu de juiste koers varen om hun doel te behalen. Dat is opvallend weinig en niet nodig. Wat kunnen we leren van de digitale transformatiestrategie van de bedrijven die het wel goed doen? Zij noemen drie belangrijke succesfactoren: technologie, trainingen en het breed betrekken van alle afdelingen bij hun aanpak.

Meer lezen

Geoptimaliseerde digitale informatieprocessen maken bedrijven toekomstbestendiger

De noodzaak van de digitale transformatie voor het optimaliseren van digitale informatieprocessen en klantprocessen is vaak wel duidelijk. Dit maakt bedrijven immers succesvoller doordat zij een goede digitale klantervaring kunnen bieden. Aan dit besef schort het niet. Toch zijn digitale transities niet altijd succesvol. Het stokt vaak bij het vertalen van de strategie naar de performance van de eigen organisatie. Vooral deze slag verdient meer aandacht om de digitale transitie goed te laten verlopen en de eigen organisatie succesvoller én toekomstbestendiger te maken.

Meer lezen

Uitdagingen digitale transitie veranderen voor organisaties

De digitale transitie van bedrijven en organisaties in Nederland is in volle gang. Daarmee verschuiven ook de uitdagingen voor organisaties van de visie- en besluitvorming naar de uitvoering. Dat is duidelijk zichtbaar in recent internationaal monitoringsonderzoek.

Meer lezen

Meer weten over dit onderwerp?

Benieuwd hoe Synobsys uw bedrijfsprocessen helpt optimaliseren? 

Aanmelden nieuwsbrief

© Synobsys

Volg ons