2240525 Synobsys Management   Blog GPTW certificering

Synobsys erkend als
Great Place To Work®

door: Pim van Westen

"Dit etiket is absoluut iets om trots op te zijn, maar het gaat ons vooral om de inhoudelijke uitkomsten, zodat we het nog beter kunnen doen.”

Synobsys is gecertificeerd als Great Place to Work! Met deze erkenning – volledig gebaseerd op wat medewerkers rapporteren over hun bedrijfscultuur in medewerkersonderzoek van Great Place To Work® – tonen organisaties aan dat zij écht een goede werkgever zijn. Bij Synobsys gebruiken we de uitkomsten om een nog betere en leukere werkgever te worden voor onze ervaren IT-specialisten én jongere low-code developers die bij ons binnenkomen. Want medewerkers waarderen sterk onze mix van junior, medior en senior specialisten in de ontwikkelteams, blijkt uit de resultaten.

Wat ervaren medewerkers?

Synobsys deed eind 2023 mee aan het medewerkersonderzoek en kreeg onlangs de certificering door royaal boven de gestelde eisen te scoren. “Een mooi resultaat, maar we zien het onderzoek vooral als een serieuze meting om te kijken waar we staan, waar we goed in zijn en waar we ons kunnen verbeteren”, reageert operationeel directeur Jacqueline Spits.

Uit het onderzoek, bestaande uit zo’n 60 stellingen, bleek dat de medewerkers vooral de eerlijkheid, integriteit en ondersteuning waarderen die zij op de werkvloer ervaren. Die ondersteuning is zowel gericht op de uitvoering van het werk als de opleidings- en ontwikkelmogelijkheden bij Synobsys. Medewerkers ervaren ook dat zij veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid krijgen, natuurlijk wel met de juiste ondersteuning wanneer daar behoefte aan is. De uitkomsten komen ook goed overeen met de kernwaarden die klanten ervaren bij Synobsys.

Waardevolle mix

Een opvallende en onderscheidende uitkomst is ook dat medewerkers een goede mix ervaren van low-code specialisten op verschillende leeftijds- en ervaringsniveaus. “Daarvoor kiezen we bij Synobsys bewust. Klanten waarderen dat, maar medewerkers dus ook. Wij kiezen hiervoor omdat junior, medior en senior developers in uitgebalanceerde, diverse teams allemaal hun eigen kwaliteiten en ervaringen inbrengen én niet alleen zichzelf verder kunnen ontwikkelen, maar ook hun teamleden. Daar geloven wij in en wij ervaren ook dat het zo werkt. En medewerkers zelf dus ook.”

Hoe diverse teams bij Synobsys functioneren, kun je ook lezen in dit artikel waarin één ontwikkelteam van low-code developers een kijkje in hun keuken geeft.

Verbeterpunten

Naast de mooie scores kwamen er uit het onderzoek natuurlijk ook verbeterpunten. “Dit waren geen grote punten, maar voor ons wel belangrijk. Zo bleek bijvoorbeeld dat we intern soms nog beter kunnen communiceren, ondanks dat we een compacte organisatie zijn waar de deuren altijd voor mensen open staan. We gaan onderzoeken waarom dit zo ervaren wordt en hoe we dit kunnen verbeteren.”

Meer weten over het werken bij Synobsys? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Meer weten over Synobsys?

Ook interessant?

Zoveel kansen voor developers, maar hoe kiezen zij de juiste?

Over softwareontwikkeling wordt veel geschreven. Vooral over wat applicaties doen en wat het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen oplevert. Maar wie zijn de mensen die dit werk doen? Hoe ziet een ontwikkelteam eruit? En hoe kijkt een OutSystems ontwikkelaar naar zijn eigen ontwikkelkansen, projecten en tools? We kijken in de ‘keuken’ bij een van onze ontwikkelteams.

Meer lezen

Veel kansen voor overstap en omscholen naar software developer

De developers en ontwikkelteams van Synobsys krijgen regelmatig vragen over het omscholen of overstappen naar het werk van software developer of programmeur. Om die stap te zetten, bestaan er verschillende mogelijkheden. Een aantal van onze low-code ontwikkelaars heeft zelf een zijstap gemaakt. Hoe hebben zij dit ervaren en hoe konden zij zich verder ontwikkelen als OutSystems developer? Twee van hen vertellen hun verhaal.

Meer lezen
Benieuwd hoe Synobsys uw digitale transformatie vaart geeft?

Aanmelden nieuwsbrief