Blog OutSystems

4 motieven waarom bedrijven innoveren met low-code platform OutSystems 

door: Pim van Westen

"Als low-code platform blijkt OutSystems het meest geschikt, tonen de gerenommeerde onderzoeksbureaus.”

Softwareontwikkeling met low-code is een belangrijke versneller voor bedrijven om te kunnen innoveren en automatiseren. Ook als zij nog beschikken over verouderde IT-systemen die een knelpunt lijken te vormen voor hun digitale transformatie. Als toonaangevend low-code platform blijkt OutSystems bij uitstek geschikt voor het vervangen of vernieuwen van verouderde ‘legacy’ software. Het is zelfs één van de vier leidende motieven voor organisaties om voor dit platform te kiezen, naast drie motieven die sterk gericht zijn op hun inhoudelijke innovaties.

Wat zeggen de onderzoeksbureaus?

Het moderniseren van verouderde IT-systemen is vaak een belangrijke voorwaarde om waardevolle procesinnovaties mogelijk te maken. Dat is gelukkig een stuk laagdrempeliger geworden dankzij low-code technologie. Daardoor gaat het ontwikkelen van maatwerkonderdelen veel sneller, terwijl de kwaliteit van de code hoger wordt. Wie dit wil benutten voor zijn organisatie staat al snel voor de keuze: met welk platform ga je applicaties (laten) bouwen? Als leidend low-code platform blijkt OutSystems vaak het meest geschikt, tonen ook de analyses van gerenommeerde onderzoeksbureaus zoals Gartner en Forrester.

Vier hoofdmotieven

Waarom kiezen organisaties dan specifiek voor OutSystems bij hun digitale transformatie? Daarvoor noemen zij vooral deze motieven:

 1. Customer experience transformatie

  Bedrijven willen klanten helpen met innovaties die inkoop- en verkoopprocessen optimaal ondersteunen. Bijvoorbeeld met handige tools om snel prijscalculaties te maken of om andere selfservice voordelen te benutten. Een mooi voorbeeld is de belastingsoftware die BearingPoint Caribbean samen met Synobsys ontwikkelde voor meerdere landen.

 2. Workplace innovatie

  Oftewel: ondersteuning van professionals in hun werkomgeving met handige tools, zoals een app op hun telefoon of tablet, om bepaalde werkzaamheden uit te voeren en gegevens te delen met de backoffice. Een voorbeeld is de Inmetersapp die Synobsys ontwikkelde voor keukenmonteurs van De Mandemakers Groep (DMG).

 3. Procesautomatisering

  Slim automatiseren van (administratieve) werkprocessen en business processen waardoor gebruikers zelf minder (repeterende) handelingen hoeven uit te voeren en dus sneller of beter kunnen werken. Bijvoorbeeld een applicatie om complexe hypotheekaanvragen sneller en beter uit te voeren en te beheren.

 4. Applicatie modernisering

  OutSystems is bij uitstek geschikt voor het moderniseren van legacy software. Vooral door de ondersteuning en kracht die applicatieontwikkelaars krijgen om snelheid te maken en aanpassingen door te voeren. Of dit nu met maatwerk software is of juist met hybride systemen van standaard én maatwerk software.

Wat betekent dit in de praktijk?

Het vierde motief schept vooral de technische voorwaarden om nieuwe inhoudelijke innovaties mogelijk te maken met oudere IT-systemen. De daadwerkelijke innovaties liggen dan vooral op het gebied van procesautomatisering, workplace innovatie of het verbeteren van klant- en gebruikerservaring bij in- en verkoopprocessen. Als meerdere motieven aantrekkelijk zijn, lijkt OutSystems ook zeker het overwegen waard. En zo hoeft innoveren met verouderde IT dus geen probleem meer te zijn.

Zo pak je dat aan!

Organisaties kunnen applicaties zelf moderniseren met een low-code platform, maar je kunt het ook laten doen of samen doen met een partner. Als OutSystems-partner in Nederland ondersteunt Synobsys alle drie deze varianten.

De inhoudelijke whitepaper Procesinnovatie met een legacy systeem helpt organisaties ook direct op weg om de juiste keuzes te maken.

Low-code Proefdag

Wat low-code kan doen voor organisaties en welke variant het meest geschikt is, kunnen IT’ers én businessmanagers zelf zien en ervaren tijdens een gratis Low-code Proefdag van Synobsys. Gewoon op locatie in je eigen organisatie. Dat is een op maat gemaakte themadag rond een uitdaging of strategisch thema dat voor jouw organisatie belangrijk is.

Meer weten over Synobsys?

Ook interessant?

Blog 2 - Processinnovatie

Innoveren met verouderde IT hoeft geen probleem te zijn

Wanneer je als bedrijf moderne technologie wilt benutten om te innoveren – bijvoorbeeld met handige apps voor medewerkers of klanten – moet de IT-omgeving daar wel klaar voor zijn. Bij veel organisaties draaien echter nog verouderde ‘legacy’ of ‘vintage’ systemen die dan al snel een knelpunt kunnen vormen. Dit kun je op verschillende manieren oplossen. Een nieuwe whitepaper met stappenplan helpt organisaties snel de keuzes te maken die het best bij hen passen.

Meer lezen
blog-6-low-code-in-vijf-smaken

Proces­innovatie: wat zijn jouw ‘key’ werkprocessen?

De digitale transitie van bedrijven draait voor een groot deel om procesinnovatie. Anders dan vaak gedacht wordt, blijkt dit ook drie keer belangrijker voor het succes van organisaties dan productinnovatie (R&D). Wie aan de slag wil met procesinnovatie moet allereerst de eigen werkprocessen in beeld brengen die hiervoor het meest geschikt en interessant zijn. Om de specifieke processen daarna te digitaliseren en optimaliseren. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een app laten ontwikkelen of bedrijfssoftware aanpassen.

Meer lezen
Benieuwd hoe Synobsys uw digitale transformatie vaart geeft?

Aanmelden nieuwsbrief