Management & IT blogs

De digitale transformatie is niet alleen een technische IT-uitdaging. Het gaat juist om goede samenwerking tussen de business én IT bij het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen. Op dit snijvlak delen wij blogs met waardevolle managementinformatie. Bijvoorbeeld over  interne samenwerking, agile werken en concrete thema’s zoals innovatiemoeheid en blockchain technologie.

Legacy systemen vervangen opent nieuwe wegen

Belangrijke aandachtspunten, tips en achtergronden vind je in onze nieuwe blogs of je hoort ze in de podcast! 

Veel kansen voor overstap en omscholen naar software developer

De developers en ontwikkelteams van Synobsys krijgen regelmatig vragen over het omscholen of overstappen naar het werk van software developer of programmeur. Om die stap te zetten, bestaan er verschillende mogelijkheden. Een aantal van onze low-code ontwikkelaars heeft zelf een zijstap gemaakt. Hoe hebben zij dit ervaren en hoe konden zij zich verder ontwikkelen als OutSystems developer? Twee van hen vertellen hun verhaal.

Meer lezen

OutSystems experts groeien beter in diverse teams

Bij het ontwikkelen van softwareapplicaties hebben de verschillende OutSystems experts bij Synobsys allemaal hun eigen inbreng. Het zijn uitgebalanceerde teams met diversiteit van bijvoorbeeld junior, medior en senior developers. Daardoor kunnen zij allemaal hun eigen kwaliteiten inbrengen én zichzelf verder ontwikkelen. Hoe dat werkt in de praktijk? Kijk mee in de ‘keuken’ van ons ontwikkelteam dat een belangrijke app ontwikkelt voor plantenkwekers in verschillende landen.

Meer lezen

Low-code softwareontwikkeling laat digitale transformatie versnellen

Low-code softwareontwikkeling speelt een cruciale rol bij de versnelde digitale transformatie die nu plaatsvindt. Want als de coronacrisis iets heeft opgeleverd, zijn het waardevolle inzichten en ervaringen voor de moderne werkomgeving. En alle obstakels die er eerder waren voor de digitale transitie zijn sinds COVID-19 volledig van tafel. Alleen hoe gaan we alle plannen en ambities goed én snel realiseren met relatief weinig softwareontwikkelaars? Juist: met low-code ontwikkelaars.

Meer lezen

Hoe helpt low-code de technical debt voorkomen?

De technical debt bij applicatieontwikkeling wordt een steeds grotere bedreiging voor het innovatievermogen en IT-projecten bij organisaties. Terwijl veel andere obstakels voor de digitale transformatie verdwijnen, groeit de ‘tech debt’ van bedrijven. En daarmee de schadelast die zij ervaren door deze schuld, die ten koste gaat van het IT-budget (gemiddeld 41%) voor daadwerkelijke innovaties. En doordat het de bedrijfsprestaties remt. Low-code softwareontwikkeling met het OutSystems platform helpt ontwikkelaars actief om deze ‘technische schuld’ te controleren en beperken.

Meer lezen

Bedrijven worden zelf softwareproducent, het OutSystems platform helpt hen

Low-code softwareontwikkeling – bijvoorbeeld met het OutSystems platform – kan bedrijven de komende jaren sterk helpen bij het zetten van een belangrijke stap in de digitale revolutie. Van softwareconsument worden zijzelf veel vaker softwareproducent. Het Amerikaanse marktonderzoeksbureau IDC verwacht dat maar liefst een kwart van de Fortune 500 bedrijven in 2025 zelf (mede)producent is geworden. Vooral vanwege het sterk groeiend belang van software en van een goede ontwikkelstrategie. Die moet developers – die ondertussen nóg schaarser worden – vooral goed faciliteren.

Meer lezen

Wat zoeken die OutSystems ontwikkelaars & low-code ontwikkelaars eigenlijk?

Met de tekorten op de arbeidsmarkt is er voor IT’ers eigenlijk weinig nieuws onder de zon. Zij zijn eraan gewend. Dit geldt zeker voor de OutSystems ontwikkelaars en andere low-code ontwikkelaars waar wij bij Synobsys ook altijd naar op zoek zijn. Maar waar zijn deze developers nou écht naar op zoek? Dat gaat veel verder dan de primaire arbeidsvoorwaarden. Zij zoeken vooral ruimte voor hun ambities. En dat kunnen lang niet alle werkgevers bieden.

Meer lezen
veilige_datamigratie

Veilige datamigratie uitdaging voor digitale transformatie MKB

De digitale transformatie in het MKB draait – net als bij andere organisaties – vooral om het slim ontsluiten van data. Hierbij wordt steeds meer data benut, maar hoe kun je al die gegevens goed en veilig overzetten naar andere systemen? Een goede data-strategie en handige tools bieden uitkomst. 

Meer lezen
Vervangen verouderde legacysystemen kan op verschillende manieren

Vervangen verouderde legacysystemen kan op verschillende manieren

Het vervangen van verouderde legacysystemen is een belangrijke uitdaging waar organisaties bij het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen tegenaanlopen. Het is niet zelden dé barrière voor hun digitale transformatie waar met angst of terughoudendheid tegenop gekeken wordt. 

Meer lezen

Houd balans bij strategisch optimaliseren IT-processen én businessprocessen

Het strategisch optimaliseren van IT-processen blijft een belangrijk aandachtspunt bij de digitale transformatie van organisaties. Dat klinkt misschien logisch, maar zeker bij het midden- en kleinbedrijf (MKB) verschuift de aandacht inmiddels steeds meer naar de businessprocessen. Een goede ontwikkeling, maar de IT-afdeling moet het wel kunnen faciliteren.

Meer lezen
Blockchain: Dit moeten IT managers en beslissers zeker weten!

Blockchain: dit moeten IT managers en beslissers zeker weten!

Blockchain is voor IT managers en IT beslissers nog grotendeels onbekend terrein. Toch investeert bijna de helft van de Nederlandse bedrijven komend jaar in deze technologie. Maar hoe investeer je goed als het kennisniveau rond blockchain nog zo beperkt is? Begin vooral bij die kennisontwikkeling!

Meer lezen
Agile werken? Faciliteer teams met eenvoudiger werkprocessen

Agile werken? Faciliteer teams met eenvoudiger werkprocessen

Agile. Agile. Agile. We horen het overal om ons heen. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig Agile is en werkt. We horen maar zelden dat een organisatie NIET iets met Agile doet. Maar hoe Agile zijn we echt en hoe geven we dat vorm?

Meer lezen

Houd innovatiemoeheid IT afdelingen en organisaties buiten de deur

Veel organisaties hebben last van innovatiemoeheid. Vaak staat innovatie wel hoog op de agenda, maar inmiddels is één op de drie organisaties ook moe van het innoveren. Zeker wanneer de resultaten nog even uitblijven. Ook IT afdelingen kampen met innovatiemoeheid, vooral omdat IT professionals vaak niet beschikken over het juiste gereedschap om in korte tijd de gewenste oplossingen te creëren. Jammer, want een low-code platform kan de organisatie en IT afdeling uitstekend helpen.

Meer lezen

Gemiste kans moderniseren bedrijfsprocessen door dagelijkse IT

Door de hoge druk op onderhoud van bestaande systemen komen veel IT-afdelingen nauwelijks toe aan strategisch belangrijker taken, zoals innovatie en creatieve projecten voor het moderniseren van bedrijfsprocessen.Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek, dat ook voor Nederlandse IT-afdelingen heel herkenbaar is. Dagelijks terugkerende taken lijken steeds zwaarder te wegen en gaan ten koste van het strategisch innoveren van IT-processen voor de langere termijn. Maar uiteindelijk heeft dát meer rendement voor de business. Hoe komt een IT-afdeling uit deze spagaat?

Meer lezen

Meerwaarde van IT blijft onbenut door slechte relatie met directie

Voor de digitale transitie van organisaties wordt vaak onvoldoende geprofiteerd van de meerwaarde van IT. Vooral door de gebrekkige relatie tussen de IT-afdeling en de directie van bedrijven en organisaties. Hierdoor worden IT-doelstellingen niet goed afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen. 

Meer lezen
Benieuwd hoe onze OutSystems specialisten uw organisatie kunnen helpen?

Aanmelden nieuwsbrief

© Synobsys     Design: Embassy of Brands®

Volg ons