Management & IT blogs

De digitale transformatie is niet alleen een technische IT-uitdaging. Het gaat juist om goede samenwerking tussen de business én IT bij het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen. Op dit snijvlak delen wij blogs met waardevolle managementinformatie. Bijvoorbeeld over  interne samenwerking, agile werken en concrete thema’s zoals innovatiemoeheid en blockchain technologie.

Werkprocessen optimaliseren in het MKB?

Belangrijke aandachtspunten, tips en achtergronden vind je in onze nieuwe blogs of je hoort ze in de podcast! 

veilige_datamigratie

Veilige datamigratie uitdaging voor digitale transformatie MKB

De digitale transformatie in het MKB draait – net als bij andere organisaties – vooral om het slim ontsluiten van data. Hierbij wordt steeds meer data benut, maar hoe kun je al die gegevens goed en veilig overzetten naar andere systemen? Een goede data-strategie en handige tools bieden uitkomst. 

Meer lezen
Vervangen verouderde legacysystemen kan op verschillende manieren

Vervangen verouderde legacysystemen kan op verschillende manieren

Het vervangen van verouderde legacysystemen is een belangrijke uitdaging waar organisaties bij het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen tegenaanlopen. Het is niet zelden dé barrière voor hun digitale transformatie waar met angst of terughoudendheid tegenop gekeken wordt. 

Meer lezen

Houd balans bij strategisch optimaliseren IT-processen én businessprocessen

Het strategisch optimaliseren van IT-processen blijft een belangrijk aandachtspunt bij de digitale transformatie van organisaties. Dat klinkt misschien logisch, maar zeker bij het midden- en kleinbedrijf (MKB) verschuift de aandacht inmiddels steeds meer naar de businessprocessen. Een goede ontwikkeling, maar de IT-afdeling moet het wel kunnen faciliteren.

Meer lezen
Blockchain: Dit moeten IT managers en beslissers zeker weten!

Blockchain: dit moeten IT managers en beslissers zeker weten!

Blockchain is voor IT managers en IT beslissers nog grotendeels onbekend terrein. Toch investeert bijna de helft van de Nederlandse bedrijven komend jaar in deze technologie. Maar hoe investeer je goed als het kennisniveau rond blockchain nog zo beperkt is? Begin vooral bij die kennisontwikkeling!

Meer lezen
Agile werken? Faciliteer teams met eenvoudiger werkprocessen

Agile werken? Faciliteer teams met eenvoudiger werkprocessen

Agile. Agile. Agile. We horen het overal om ons heen. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig Agile is en werkt. We horen maar zelden dat een organisatie NIET iets met Agile doet. Maar hoe Agile zijn we echt en hoe geven we dat vorm?

Meer lezen

Houd innovatiemoeheid IT afdelingen en organisaties buiten de deur

Veel organisaties hebben last van innovatiemoeheid. Vaak staat innovatie wel hoog op de agenda, maar inmiddels is één op de drie organisaties ook moe van het innoveren. Zeker wanneer de resultaten nog even uitblijven. Ook IT afdelingen kampen met innovatiemoeheid, vooral omdat IT professionals vaak niet beschikken over het juiste gereedschap om in korte tijd de gewenste oplossingen te creëren. Jammer, want een low-code platform kan de organisatie en IT afdeling uitstekend helpen.

Meer lezen

Gemiste kans moderniseren bedrijfsprocessen door dagelijkse IT

Door de hoge druk op onderhoud van bestaande systemen komen veel IT-afdelingen nauwelijks toe aan strategisch belangrijker taken, zoals innovatie en creatieve projecten voor het moderniseren van bedrijfsprocessen.Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek, dat ook voor Nederlandse IT-afdelingen heel herkenbaar is. Dagelijks terugkerende taken lijken steeds zwaarder te wegen en gaan ten koste van het strategisch innoveren van IT-processen voor de langere termijn. Maar uiteindelijk heeft dát meer rendement voor de business. Hoe komt een IT-afdeling uit deze spagaat?

Meer lezen

Meerwaarde van IT blijft onbenut door slechte relatie met directie

Voor de digitale transitie van organisaties wordt vaak onvoldoende geprofiteerd van de meerwaarde van IT. Vooral door de gebrekkige relatie tussen de IT-afdeling en de directie van bedrijven en organisaties. Hierdoor worden IT-doelstellingen niet goed afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen. 

Meer lezen

Meer weten over dit onderwerp?

Aanmelden nieuwsbrief

Kennismaken met Synobsys? Bel 010 458 55 32

© Synobsys     Design: Embassy of Brands®

Volg ons