OutSystems MVP blogs

Als dedicated OutSystems-partner heeft Synobsys een van de wereldwijd schaarse OutSystems MVP’s in huis. De titel MVP (Most Valuable Professional) wordt door OutSystems verstrekt aan personen die veel waarde toevoegen in de OutSystems community. Dat is belangrijk voor ontwikkelaars, onze klanten en andere OutSystems gebruikers. In zijn blogs deelt onze MVP Paul Schmeddes voorbeelden, praktische instructies en tips over bijvoorbeeld kwaliteit en veiligheid.

Legacy systemen vervangen opent nieuwe wegen

Belangrijke aandachtspunten, tips en achtergronden vind je in onze nieuwe blogs of je hoort ze in de podcast! 

OutSystems expert developer

Vier alternatieven voor statische entiteiten in OutSystems

Een goed uitgangspunt bij softwareontwikkeling is dat developers geen vaste waarden in hun code gebruiken. Als dit wel gebeurt (hard-coding) is het moeilijker om de uiteindelijke code goed te onderhouden.

Meer lezen

Handleiding voor beveiliging OutSystems runtime omgeving

Goede beveiliging van softwareapplicaties is essentieel. Voor de bescherming van de runtime omgeving in OutSystems heeft onze eigen MVP (Most Valuable Professional) Paul Schmeddes een handleiding gemaakt.

Meer lezen

Hoe helpt low-code de technical debt voorkomen?

De technical debt bij applicatieontwikkeling wordt een steeds grotere bedreiging voor het innovatievermogen en IT-projecten bij organisaties. Terwijl veel andere obstakels voor de digitale transformatie verdwijnen, groeit de ‘tech debt’ van bedrijven. En daarmee de schadelast die zij ervaren door deze schuld, die ten koste gaat van het IT-budget (gemiddeld 41%) voor daadwerkelijke innovaties. En doordat het de bedrijfsprestaties remt. Low-code softwareontwikkeling met het OutSystems platform helpt ontwikkelaars actief om deze ‘technische schuld’ te controleren en beperken.

Meer lezen

Voorkom bedreigingen van de veiligheid bij het verzenden van berichten vanuit OutSystems applicaties

Bij het ontwikkelen van applicaties moeten we ons bewust zijn van veiligheid en ieder risico op het ontstaan van veiligheidsproblemen vermijden. Dat geldt vooral voor het verzenden van berichten aan onze gebruikers. In dit artikel bespreek ik de meest voorkomende bedreigingen en aanbevelingen voor het vermijden daarvan. Let op: dit zijn slechts enkele van de vele veiligheidsmaatregelen die een organisatie moet nemen om zichzelf te beschermen tegen hackers. Overleg met je informatiebeveiliger welke andere maatregelen gelden voor jouw organisatie.

Meer lezen

Variaties op patterns van
External Core Services in de praktijk

Bij het inpassen van OutSystems in je Enterprise-architectuur word je geconfronteerd met de uitdaging hoe je de Enterprise data moet integreren in je OutSystems applicatie. Zoals wordt uitgelegd in de online training Architecture Patterns in OutSystems wordt een entiteit van een extern systeem een externe core-entiteit genoemd en kunnen we het External Core Service pattern gebruiken om de entiteit te benutten. Dit artikel bespreekt variaties van de External Core Service (ECS) en geeft voorbeelden.

Meer lezen

Best practices voor het ontwikkelen van OutSystems apps van hoge kwaliteit

Wanneer je een OutSystems Mobile of Webapplicatie creëert, is alleen ervoor zorgen dat ‘de code werkt' niet goed genoeg. De applicatie moet gebouwd zijn op betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid. In dit artikel beschrijven we de methoden en hulpmiddelen die we kunnen gebruiken om robuuste, goed presterende en onderhoudbare applicaties te bouwen. 

Meer lezen

OutSystems versie 10 webpagina's koppelen zonder verwijzing

Een stappenplan over het verwijzen naar webpagina’s in OutSystems versie 10 in overeenstemming met het Four Layer Canvas. Er is een vervolgartikel gepland waarin de stappen worden beschreven voor OutSystems versie 11.

Meer lezen

OutSystems en Microservices in de praktijk

Wanneer je betrokken bent bij een groot OutSystems-project om een omvangrijk maatwerksysteem te vervangen met honderden (300+) modules en veel integraties, dan is een goede architectuur extra belangrijk. Die moet op zo’n manier zijn opgezet dat de impact van het wijzigen van een ‘library module’ minimaal is. Behalve het toepassen van het 4-laags canvas model en het groeperen van modules (in functionele componenten per laag) kan ook een architectuur met microservices worden toegepast.

Meer lezen
Benieuwd hoe Synobsys uw bedrijfsprocessen helpt optimaliseren? 

Aanmelden nieuwsbrief

© Synobsys

Volg ons