OutSystems MVP blogs

Als dedicated OutSystems-partner heeft Synobsys een van de wereldwijd schaarse OutSystems MVP’s in huis. De titel MVP (Most Valuable Professional) wordt door OutSystems verstrekt aan personen die veel waarde toevoegen in de OutSystems community. Dat is belangrijk voor ontwikkelaars, onze klanten en andere OutSystems gebruikers. In zijn blogs deelt onze MVP Paul Schmeddes voorbeelden, praktische instructies en tips over bijvoorbeeld kwaliteit en veiligheid.

Werkprocessen optimaliseren in het MKB?

Belangrijke aandachtspunten, tips en achtergronden vind je in onze nieuwe blogs of je hoort ze in de podcast! 

Voorkom bedreigingen van de veiligheid bij het verzenden van berichten vanuit OutSystems applicaties

Bij het ontwikkelen van applicaties moeten we ons bewust zijn van veiligheid en ieder risico op het ontstaan van veiligheidsproblemen vermijden. Dat geldt vooral voor het verzenden van berichten aan onze gebruikers. In dit artikel bespreek ik de meest voorkomende bedreigingen en aanbevelingen voor het vermijden daarvan. Let op: dit zijn slechts enkele van de vele veiligheidsmaatregelen die een organisatie moet nemen om zichzelf te beschermen tegen hackers. Overleg met je informatiebeveiliger welke andere maatregelen gelden voor jouw organisatie.

Meer lezen

Variaties op patterns van
External Core Services in de praktijk

Bij het inpassen van OutSystems in je Enterprise-architectuur word je geconfronteerd met de uitdaging hoe je de Enterprise data moet integreren in je OutSystems applicatie. Zoals wordt uitgelegd in de online training Architecture Patterns in OutSystems wordt een entiteit van een extern systeem een externe core-entiteit genoemd en kunnen we het External Core Service pattern gebruiken om de entiteit te benutten. Dit artikel bespreekt variaties van de External Core Service (ECS) en geeft voorbeelden.

Meer lezen

Best practices voor het ontwikkelen van OutSystems apps van hoge kwaliteit

Wanneer je een OutSystems Mobile of Webapplicatie creëert, is alleen ervoor zorgen dat ‘de code werkt' niet goed genoeg. De applicatie moet gebouwd zijn op betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid. In dit artikel beschrijven we de methoden en hulpmiddelen die we kunnen gebruiken om robuuste, goed presterende en onderhoudbare applicaties te bouwen. 

Meer lezen

OutSystems versie 10 webpagina's koppelen zonder verwijzing

Een stappenplan over het verwijzen naar webpagina’s in OutSystems versie 10 in overeenstemming met het Four Layer Canvas. Er is een vervolgartikel gepland waarin de stappen worden beschreven voor OutSystems versie 11.

Meer lezen

OutSystems en Microservices in de praktijk

Wanneer je betrokken bent bij een groot OutSystems-project om een omvangrijk maatwerksysteem te vervangen met honderden (300+) modules en veel integraties, dan is een goede architectuur extra belangrijk. Die moet op zo’n manier zijn opgezet dat de impact van het wijzigen van een ‘library module’ minimaal is. Behalve het toepassen van het 4-laags canvas model en het groeperen van modules (in functionele componenten per laag) kan ook een architectuur met microservices worden toegepast.

Meer lezen

Meer weten over dit onderwerp?

Aanmelden nieuwsbrief

Kennismaken met Synobsys? Bel 010 458 55 32

© Synobsys     Design: Embassy of Brands®

Volg ons