OutSystems expert developer

Vier alternatieven voor statische entiteiten in OutSystems

door: Pim van Westen

“De handleiding neemt OutSystems ontwikkelaars stap-voor-stap mee door de uit te voeren handelingen."

Een goed uitgangspunt bij softwareontwikkeling is dat developers geen vaste waarden in hun code gebruiken. Als dit wel gebeurt (hard-coding) is het moeilijker om de uiteindelijke code goed te onderhouden.

Binnen low-code platform OutSystems kan daarom een lijst van waarden worden aangemaakt (Static Entity). Het nadeel is dat zo’n lijst meetelt als Application Object (AO) en die kunnen bij veel licenties slechts beperkt gebruikt worden. Gelukkig zijn er ook goede alternatieven om het werken met statische entiteiten te vermijden.

Onze eigen OutSystems MVP (Most Valuable Professional) Paul Schmeddes heeft een handleiding gemaakt voor het gebruik van deze alternatieven. Dit betreft het gebruik van:

  • Constante lokale variabelen
  • Constante functies
  • JSON-import
  • Excel-import

De Engelstalige beschrijving neemt OutSystems ontwikkelaars stap-voor-stap mee door de uit te voeren handelingen. Ook worden de voor- en nadelen van de verschillende methodes belicht.

Je kunt de handleiding hier vinden.

Meer weten over Synobsys?

Ook interessant?

Hoe helpt low-code de technical debt voorkomen?

De technical debt bij applicatieontwikkeling wordt een steeds grotere bedreiging voor het innovatievermogen en IT-projecten bij organisaties. Terwijl veel andere obstakels voor de digitale transformatie verdwijnen, groeit de ‘tech debt’ van bedrijven. En daarmee de schadelast die zij ervaren door deze schuld, die ten koste gaat van het IT-budget (gemiddeld 41%) voor daadwerkelijke innovaties. En doordat het de bedrijfsprestaties remt. Low-code softwareontwikkeling met het OutSystems platform helpt ontwikkelaars actief om deze ‘technische schuld’ te controleren en beperken.

Meer lezen

Handleiding voor beveiliging OutSystems runtime omgeving

Goede beveiliging van softwareapplicaties is essentieel. Voor de bescherming van de runtime omgeving in OutSystems heeft onze eigen MVP (Most Valuable Professional) Paul Schmeddes een handleiding gemaakt.

Meer lezen
Benieuwd hoe Synobsys uw digitale transformatie vaart geeft?

Aanmelden nieuwsbrief