Development managers van House of Clouds

Samenwerking binnen House of Clouds groeit organisch

De drie business development managers van House of Clouds, v.l.n.r.: Joël van Wijk, Kevin Kempeners en Patrick Smits.

“Wij helpen organisaties vooral om slim te automatiseren zodat zij efficiënter werken, meer omzet realiseren of nieuwe businessmodellen kunnen benutten.”

Sinds Synobsys onderdeel werd van de House of Clouds familie krijgt de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven steeds meer vorm om complete oplossingen te realiseren voor klanten. Dat begint vaak bij het gezamenlijke team van business development managers die met klanten in gesprek gaan over hun uitdagingen. Gezamenlijk worden hiervoor binnen House of Clouds de beste oplossingen gecreëerd. “Niet vanuit de techniek, maar altijd met een digitale strategie als basis.” Een kennismaking op basis van vier prangende vragen.

Synobsys trad medio 2023 toe tot House of Clouds. Dit moederbedrijf beschikt over meerdere expertises die complementair zijn aan elkaar. Synobsys draagt hieraan bij als specialist op het gebied van low-code softwareontwikkeling. De andere bedrijven zorgen voor extra slagkracht op het gebied van onder andere cyber security, procesoptimalisatie en intelligent automation.

Hoe gaat het met de onderlinge samenwerking?

“Die groeit en dat gaat eigenlijk heel organisch”, schetst Joël van Wijk (28), een van de vaste business development managers. “We komen steeds vaker klanten tegen met een uitdaging waarvoor we meer bedrijven uit onze groep nodig hebben om de beste, complete oplossing te creëren.” Die uitdaging is altijd leidend. “Wij kijken eerst naar de businessuitdagingen van een organisatie. Daarvoor bedenken we intern slimme oplossingen die we vertalen naar een digitale strategie. De exacte techniek die nodig is, komt later pas. We weten dat we die in huis hebben en erbij kunnen halen wanneer dat nodig is”, vertelt Joël.

House of Clouds is eigenlijk geen IT-bedrijf, stelt Patrick Smits (37). “De techniek is voor ons slechts een middel om slimme businessoplossingen te realiseren. Waar ligt een klant van wakker? Daar begint ons werk. En met elkaar bouwen we de beste oplossingen met alle componenten die nodig zijn voor een goede digitale performance.”

Bestaan er typische House of Clouds klanten? 

Patrick: “Absoluut. Een belangrijke gemene deler van onze klanten is dat zij aan standaard software alleen niet genoeg hebben om goed te presteren. Zij hebben (deels) maatwerkapplicaties nodig voor hun digitale performance. In de praktijk helpen wij hen vooral om slim te automatiseren zodat zij efficiënter kunnen werken, meer omzet realiseren of nieuwe businessmodellen kunnen benutten.” Kevin Kempeners (36): “Onze klanten komen uit zeer diverse bedrijfssectoren, maar zijn ook actief in de zorg of bij de (semi)overheid. De overeenkomst zit meer in hun uitdagingen en de (gedeeltelijke) behoefte aan maatwerkapplicaties dan in hun omvang of de sector waarin ze actief zijn.”

Waar hebben deze klanten vooral behoefte aan? 

Kevin: “In de kern draait het uiteindelijk vooral om drie uitdagingen. Ze willen innoveren met nieuwe businessmodellen, waarvoor nieuwe softwareoplossingen nodig zijn. Daarnaast zien we een grote behoefte aan procesoptimalisatie, met slimme automatiseringsoplossingen voor bestaande werkprocessen. Vooral omdat die processen efficiënter of beter kunnen. En tot slot zien we een grote behoefte aan het moderniseren van verouderde (legacy) IT-systemen.” Kevin: “Vaak is er een samenhang tussen deze motieven. Bijvoorbeeld doordat procesoptimalisatie eerst modernisering vereist van legacy systemen zoals de bekende IBM AS400 systemen, die we veel tegenkomen.” Joël: “Oude IT-systemen zijn vaak steeds opnieuw aangepast aan nieuwe behoeften, waarbij systemen aan elkaar zijn geknoopt. Daardoor is een bonte en complexe lappendeken ontstaan. Het functioneert nog wel, maar om echt te kunnen innoveren met behulp van IT moet daar eerst wel iets mee gebeuren.” Patrick: “Dat kan op verschillende manieren met nieuwe standaard of maatwerksoftware of een hybride tussenvorm. Wat de beste oplossing is voor een organisatie, bekijken we per situatie. In veel gevallen blijkt een hybride oplossing de meest aantrekkelijke variant.”

Hoe komen jullie dan tot de beste oplossing? 

Patrick: “Na onze businessanalyse bekijken we samen met de klant, onze techneuten en andere specialisten wat de beste manier is om bij het beoogde doel van de klant te komen. Daarvoor ontwikkelen we een digitale strategie waarin alle benodigde stappen zijn opgenomen. Die kunnen als een soort bouwblokken worden uitgevoerd.” Joël: “Zo houden we de focus op inhoudelijke businessuitdaging en blijft de techniek dat optimaal faciliteren, waarbij we alles in samenhang kunnen realiseren waar dat nodig is. Daarvoor hebben we als complementaire bedrijvengroep nu veel verschillende oplossingen in huis.” Patrick: “We zijn een echte one-stop shop geworden, die alles zelf in huis heeft. Zeker voor klanten die bij ons passen. Als we organisaties tegenkomen waar we niet goed bij passen, zijn we daar heel open en eerlijk over. Dat hoort ook bij het kwaliteitsstreven en eigenaarschap waarvoor wij altijd gaan met elkaar.”

Meer weten over Synobsys?

Ook interessant?

Synobsys sluit zich aan bij House of Clouds

Synobsys sluit zich aan bij de Nederlandse IT-dienstverlener House of Clouds uit Eindhoven. Dit bedrijf heeft verschillende labels die elkaar versterken met hun kennis en ervaring. Synobsys draagt hieraan bij als specialist op het gebied van low-code softwareontwikkeling. De andere bedrijven zorgen voor extra slagkracht op het gebied van onder ander cyber security, procesoptimalisatie en intelligent automation.

Meer lezen
2241003 Synobsys Management B.V.   Procesinnovatie   Overzicht

Kernvragen én antwoorden over innovatie met een legacy IT-systeem

Nieuwe digitale en online oplossingen realiseren met een vintage IT-systeem kan uitdagend zijn. Een stabiel legacy systeem (zoals IBM AS400 systemen) hoeft vaak niet volledig vervangen te worden. De vragen en uitdagingen van bedrijven op dit gebied helpt expert Jan Quax al twintig jaar oplossen, altijd vanuit het organisatieperspectief. We bespraken met hem de meest gestelde vragen én de beste oplossingen daarvoor. Met speciale aandacht voor het grote belang van kennisborging in vernieuwde systemen.

Meer lezen
Benieuwd hoe Synobsys uw digitale transformatie vaart geeft?

Aanmelden nieuwsbrief