Over techniek

De manier waarop organisaties werken, verandert in hoog tempo en tot in de kern van de werkprocessen. Nieuwe technologische ontwikkelingen zoals Artificial Intelligence (AI), low-code (OutSystems) en blockchain technologie maken deze digitale transitie mogelijk. In onze blogs houden wij u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen en hoe u ze kunt benutten.

Legacy systemen vervangen opent nieuwe wegen

Belangrijke aandachtspunten, tips en achtergronden vind je in onze nieuwe blogs of je hoort ze in de podcast! 

blog-6-low-code-in-vijf-smaken

Procesinnovatie: wat zijn jouw ‘key’ werkprocessen? 

De digitale transitie van bedrijven draait voor een groot deel om procesinnovatie. Anders dan vaak gedacht wordt, blijkt dit ook drie keer belangrijker voor het succes van organisaties dan productinnovatie (R&D). Wie aan de slag wil met procesinnovatie moet allereerst de eigen werkprocessen in beeld brengen die hiervoor het meest geschikt en interessant zijn. Om de specifieke processen daarna te digitaliseren en optimaliseren. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een app laten ontwikkelen of bedrijfssoftware aanpassen.

Meer lezen
Themablog 5 - SKG - Synobsys

Financiële dienstverlener SKG blij met low-code ontwikkelproces

Omdat de eigen software van financiële dienstverlener SKG uit Gouda verouderde, laat de organisatie een compleet nieuw softwarepakket ontwikkelen. De laatste modules worden eind 2023 opgeleverd. Het bouwen is volledig uitbesteed aan Synobsys als low-code ontwikkelaar. Hoe bevalt dit en wat vraagt het van de eigen organisatie van de opdrachtgever? Met de lancering in zicht maakt Raymond van Oosten (Hoofd IT) van SKG de balans op.

Meer lezen

Software moderniseren veel eenvoudiger met low-code

Software moderniseren is een belangrijke uitdaging in veel bedrijven. Bijvoorbeeld omdat zij verouderde legacy software hebben, maar ook door de steeds snellere ontwikkeling van technologie en de behoefte aan meer efficiëntie en productiviteit. Dit zorgt ervoor dat organisaties hun software-ecosysteem regelmatig moeten bijwerken en moderniseren. Met de traditionele manier van softwareontwikkeling was dat tijdrovend en kostbaar. Software moderniseren met low-code is een grote game changer. Dit kan op verschillende manieren.

Meer lezen
blog 2 - besparen en efficienter werken

Bedrijfsgroei én besparen op ICT kan prima samen gaan

Door de hoge inflatie letten veel bedrijven in 2023 extra op hun uitgaven. Maar dan wel zonder dat dit ten koste gaat van hun concurrentie- en innovatiekracht. Daarom ontzien veel organisaties hun ICT-budget, terwijl ook hier mogelijkheden zijn om efficiënter te werken. Bijvoorbeeld op het gebied van beheerskosten. Ook op het gebied van softwareontwikkeling zijn er mogelijkheden om efficiënter te werken zonder kwaliteitsverlies. Dankzij low-code kunnen ontwikkelteams meer doen met minder geld of juist meer doen met hetzelfde budget.

Meer lezen
Zelf software ontwikkelen rukt op door low-code

Zelf software ontwikkelen in opmars door low-code

Door het steeds grotere belang van softwareapplicaties voor het succes van organisaties gaan bedrijven vaker zelf een deel van hun maatwerk applicaties ontwikkelen. De snelle opmars van low-code technologie speelt hierbij een grote rol. Synobsys helpt organisaties en hun developers ook om dit zelf te doen, onder andere met een workshop voor developers en een proefdag voor IT’ers sámen met directeuren en businessmanagers.

Meer lezen
Veel legacy systemen die vervanging moeten worden zijn AS/400 IBM systemen.

AS/400 IBM systemen slim vernieuwen met low-code

Bij veel legacy systemen die aan vervanging toe zijn, gaat het om AS/400 IBM systemen (ook wel bekend als Iseries, IBM System i of IBM i). Na jarenlange trouwe en solide dienst ontstaat vaak de noodzaak om zo’n AS/400 machine te vernieuwen. Bijvoorbeeld omdat klanten of interne gebruikers de IT-afdeling vragen om nieuwe toepassingen die met een AS/400 systeem niet mogelijk zijn of té complex worden. Naast complete vervanging is er nog een interessante optie: goede onderdelen van het bestaande systeem hergebruiken en integreren in een nieuwe low-code omgeving.

Meer lezen
Core banking systemen vervangen bij banken en verzekeraars is belangrijk om cruciale innovaties mogelijk te maken.

Banking systemen vervangen voor belangrijke innovaties banken

Bij het vervangen van verouderde softwaresystemen hebben banken (en verzekeraars) een grote uitdaging om hun core banking systemen te vervangen. Financiële dienstverleners moeten innoveren door strengere regelgeving en om nieuwe (fintech) concurrentie goed aan te kunnen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig bieden low-code platformen uitkomst om deze vernieuwingsslag goed en versneld te maken. Hoe dat werkt, laten we zien met een praktijkvoorbeeld.

Meer lezen
Standaard legacy systeem wordt al snel hybride software.

Legacy systeem vervangen met standaard, maatwerk of hybride software?

Wanneer organisaties verouderde legacy systemen vervangen, staan ze al snel voor de keuze: wordt het standaard of maatwerk software? Of een mengvorm? In veel gevallen blijkt zo’n hybride tussenvorm de meest interessante oplossing. Zolang je maar goed weet, welke onderdelen je in de standaard- of maatwerk-laag benut.

Meer lezen
Met OutSystems is het vervangen van legacy software en systemen veel eenvoudiger geworden.

Grote voordelen OutSystems bij vervangen van legacy software

Dankzij het low-code platform OutSystems is het vervangen van legacy software een stuk eenvoudiger geworden. Vooral omdat het ontwikkelteams helpt om aanzienlijk sneller te werken zonder dat dit ten koste gaat van de ontwikkelkwaliteit. Ook is het mogelijk geworden om sneller aanpassingen door te voeren. Deze voordelen helpen direct om de grootste knelpunten bij vervangingstrajecten bij organisaties weg te nemen.

Meer lezen

Veel kansen voor overstap en omscholen naar software developer

De developers en ontwikkelteams van Synobsys krijgen regelmatig vragen over het omscholen of overstappen naar het werk van software developer of programmeur. Om die stap te zetten, bestaan er verschillende mogelijkheden. Een aantal van onze low-code ontwikkelaars heeft zelf een zijstap gemaakt. Hoe hebben zij dit ervaren en hoe konden zij zich verder ontwikkelen als OutSystems developer? Twee van hen vertellen hun verhaal.

Meer lezen

OutSystems experts groeien beter in diverse teams

Bij het ontwikkelen van softwareapplicaties hebben de verschillende OutSystems experts bij Synobsys allemaal hun eigen inbreng. Het zijn uitgebalanceerde teams met diversiteit van bijvoorbeeld junior, medior en senior developers. Daardoor kunnen zij allemaal hun eigen kwaliteiten inbrengen én zichzelf verder ontwikkelen. Hoe dat werkt in de praktijk? Kijk mee in de ‘keuken’ van ons ontwikkelteam dat een belangrijke app ontwikkelt voor plantenkwekers in verschillende landen.

Meer lezen

Zoveel kansen voor developers, maar hoe kiezen zij de juiste? 

Over softwareontwikkeling wordt veel geschreven. Vooral over wat applicaties doen en wat het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen oplevert. Maar wie zijn de mensen die dit werk doen? Hoe ziet een ontwikkelteam eruit? En hoe kijkt een OutSystems ontwikkelaar naar zijn eigen ontwikkelkansen, projecten en tools? We kijken in de ‘keuken’ bij een van onze ontwikkelteams.

Meer lezen

Hoe helpt low-code de technical debt voorkomen?

De technical debt bij applicatieontwikkeling wordt een steeds grotere bedreiging voor het innovatievermogen en IT-projecten bij organisaties. Terwijl veel andere obstakels voor de digitale transformatie verdwijnen, groeit de ‘tech debt’ van bedrijven. En daarmee de schadelast die zij ervaren door deze schuld, die ten koste gaat van het IT-budget (gemiddeld 41%) voor daadwerkelijke innovaties. En doordat het de bedrijfsprestaties remt. Low-code softwareontwikkeling met het OutSystems platform helpt ontwikkelaars actief om deze ‘technische schuld’ te controleren en beperken.

Meer lezen

Bedrijven worden zelf softwareproducent, het OutSystems platform helpt hen

Low-code softwareontwikkeling – bijvoorbeeld met het OutSystems platform – kan bedrijven de komende jaren sterk helpen bij het zetten van een belangrijke stap in de digitale revolutie. Van softwareconsument worden zijzelf veel vaker softwareproducent. Het Amerikaanse marktonderzoeksbureau IDC verwacht dat maar liefst een kwart van de Fortune 500 bedrijven in 2025 zelf (mede)producent is geworden. Vooral vanwege het sterk groeiend belang van software en van een goede ontwikkelstrategie. Die moet developers – die ondertussen nóg schaarser worden – vooral goed faciliteren.

Meer lezen

Wat zoeken die OutSystems ontwikkelaars & low-code ontwikkelaars eigenlijk?

Met de tekorten op de arbeidsmarkt is er voor IT’ers eigenlijk weinig nieuws onder de zon. Zij zijn eraan gewend. Dit geldt zeker voor de OutSystems ontwikkelaars en andere low-code ontwikkelaars waar wij bij Synobsys ook altijd naar op zoek zijn. Maar waar zijn deze developers nou écht naar op zoek? Dat gaat veel verder dan de primaire arbeidsvoorwaarden. Zij zoeken vooral ruimte voor hun ambities. En dat kunnen lang niet alle werkgevers bieden.

Meer lezen
Vierde industriële revolutie (Industrie 4.0) biedt grootste kansen voor MKB

Vierde industriële revolutie (Industrie 4.0) biedt grootste kansen voor MKB

Industrie 4.0: die term wordt steeds vaker gebruikt. We hebben het dan eigenlijk over de vierde industriële revolutie, die al een tijdje gaande was. Door de coronapandemie en het werken op afstand is zij nu in een stroomversnelling gekomen, tonen diverse onderzoeken. Maar wat moet je hier nu mee als MKB-bedrijf? In veel gevallen: aan de slag! Want juist deze bedrijven hebben veel geschikte businessprocessen om te digitaliseren. En het mooiste is dat zij door deze technologische revolutie nu ook de tools in handen krijgen om die kansen te benutten.

Meer lezen

Voordelen OutSystems 11 vs OutSystems 10 maken groot verschil

OutSystems lanceerde recentelijk een nieuwe versie van het eigen platform voor low code applicatie ontwikkeling (OutSystems 11). Deze nieuwe versie maakt een einde aan een groot probleem van IT-beslissers: de afhankelijkheid van legacy-systemen om data te ontsluiten. Versie 11 biedt waardevolle mogelijkheden om verouderde legacy software te ontsluiten en te moderniseren. Maar OutSystems 11 biedt veel meer voordelen. Als OutSystems partner hebben wij de nieuwe mogelijkheden en de verschillen met OutSystems 10 voor u op een rij gezet.

Meer lezen

aPaas cruciaal voor acceptatie zakelijke cloud opslag

De acceptatie van zakelijke cloud opslag lijkt vaak een al tijden gepasseerd station. Maar zover is het nog niet. Ondanks de snelle opmars van zakelijke cloudtechnologie en de vele gebruikte cloud oplossingen voor business applicaties, zien IT-beslissers nog steeds belemmeringen om clouddiensten in te zetten.

Meer lezen

Hoe verandert Artificial Intelligence (AI) uw software ontwikkeling?

Artificial Intelligence (AI) heeft steeds meer invloed in ons leven en werk. Ook voor software ontwikkeling en business applicatie ontwikkeling biedt Kunstmatige Intelligentie volop kansen. Voor het gebruik binnen business applicaties, maar ook bij de software ontwikkeling zelf. Dat laatste kan bijvoorbeeld heel goed met OutSystems als platform voor applicatie ontwikkeling.

Meer lezen

Blockchain implementatie met low-code platformen

Blockchain technologie krijgt – na de financiële wereld – de komende jaren veel invloed op onze manier van leven en werken. Steeds meer nieuwe blockchain toepassingen worden al zichtbaar. Vooral de organisatorische implementatie is nog een uitdaging. 

Meer lezen

Vergeet rol IT niet bij digitale transformatie

Veel organisaties zijn momenteel sterk in de ban van hun digitale transformatie. Ze vinden zichzelf opnieuw uit, veranderen bedrijfsprocessen, gaan agile werken en aan de slag met nieuwe applicaties. De digitalisering is belangrijk, maar ook ingewikkeld. Er zijn voor de digitale transformatie op veel verschillende gebieden beslissingen en maatregelen nodig. Daardoor kunnen al snel belangrijke schakels vergeten worden. Opvallend genoeg sneeuwt de rol van IT hierbij vaak onder.

Meer lezen

Keuze platformen cruciaal bij low-code app ontwikkeling

Low-code applicatie ontwikkeling en webdevelopment is zeer gewild. Vooral door de behoefte aan een korte time to market en agile app ontwikkeling. Dankzij low-code platformen zoals OutSystems is zelf programmeren minder vaak nodig. Zeer waardevol bij een digitale transformatie. Maar wat is het juiste platform?

Meer lezen
Benieuwd hoe Synobsys uw digitale transformatie vaart geeft?

Aanmelden nieuwsbrief

© Synobsys

Volg ons