Business applicaties ontwikkelen met OutSystems
Synobsys Outsystems Partner

Business apps ontwikkelen met OutSystems

Er zijn ontzettend veel organisaties waarvan de IT-afdeling een groot aantal uren in de ontwikkeling van Outsytems business applicaties voor hun organisatie stopt. Hoewel de ontwikkeling van business applicaties vaak een stimulans is voor de bedrijfsresultaten, kan de ontwikkeling van deze applicaties in veel gevallen aanzienlijk efficiënter. Heeft u bijvoorbeeld al eens gehoord van OutSystems? Het OutSystems Platform is een van de bekendste platformen waarmee het mogelijk is om business applicaties te ontwikkelen voor organisaties. Er zijn inmiddels tal van verschillende grote Nederlandse organisaties die voor het gebruik van OutSystems hebben gekozen bij de ontwikkeling van business applicaties. Wanneer wordt u een OutSystems Partner voor de ontwikkeling van business applicaties voor uw organisatie?

Synobsys Outsystems Partner is een organisatie die zich al enkele jaren bezighoudt met de ontwikkeling van business applicaties op het platform van OutSystems. Naast OutSystems gebruiken wij ook een soortgelijk platform, namelijk Mendix. Het verschil tussen OutSystems en Mendix is dat Mendix zich voornamelijk richt op het ontwikkelen van losse modules bovenop uw bestaande systemen, terwijl OutSystems vaker gebruikt wordt bij het ontwikkelen van bedrijfskritische toepassingen binnen het bestaande applicatielandschap. In dit artikel beschrijven we de werking en mogelijkheden van OutSystems. Ook voor uw organisatie kan het de moeite waard zijn om het gebruik van OutSystems als platform voor uw (mobiele) business applicaties te overwegen.

   Wilt u ook een business applicatie (laten) ontwikkelen met OutSystems?

Waarom applicaties laten ontwikkelen in OutSystems?

Er zijn tientallen redenen op te noemen die het gebruik van OutSystems voor de ontwikkeling van business applicaties interessant kunnen maken voor uw organisatie. De meest belangrijke reden om OutSystems te gaan gebruiken is echter de eenvoud en het gemak wat OutSystems uw IT-afdeling biedt! Waar het voorheen vaak noodzakelijk was om verschillende programmeertalen te leren voor de ontwikkeling van business applicaties, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Een snelle ontwikkeling in OutSystems van ook de meest complexe business applicaties wordt gestimuleerd door het feit dat u veel minder zelf hoeft te programmeren. Zelfs als u weinig kennis van het programmeren van business applicaties heeft, kunt u met OutSystems uit de voeten. Dit maakt dat OutSystems een zeer toegankelijk platform is voor IT-afdelingen van organisaties.

OutSystems beschikt over een grote bibliotheek met verschillende modules die door OutSystems zelf of OutSystems platform ontwikkelaars aan deze bibliotheek zijn toegevoegd. In veel gevallen kunt u deze bestaande modules kosteloos in uw eigen business applicatie gebruiken, zonder dat uw klanten of medewerkers zullen zien dat de module door anderen ontwikkeld is. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om zelf een bijdrage te leveren aan de bibliotheek met modules die door OutSystems aangeboden wordt aan OutSystems platform ontwikkelaars. Dit maakt OutSystems applicatie ontwikkeling zo fijn! U voegt razendsnel bestaande modules aan uw business applicatie toe, waarmee u veel tijd bespaart. Enerzijds hoeft u niet langer nieuwe programmeertalen te leren voor de ontwikkeling van modules, anderzijds hoeft u ook de ontwikkeling van de modules zelf niet meer uit te voeren.

Sneller schakelen met OutSystems business applicaties

In een tijd waarin de wereld razendsnel verandert, is het van groot belang dat u snel kunt schakelen als organisatie. U wilt voorkomen dat u een achterstand oploopt ten opzichte van uw concurrentie en wilt daarbij proberen een stapje voor te komen lopen. Het platform wat OutSystems biedt, kan u hierbij helpen!

Met OutSystems is het heel eenvoudig om razendsnel in te spelen op de wensen van een afdeling binnen uw organisatie of uw consumenten. U kunt uw business applicatie in OutSystems bijvoorbeeld heel eenvoudig uitbreiden met nieuwe modules om extra functies aan uw applicatie toe te voegen, u kunt bepaalde modules aanpassen of u kunt een module uit uw business applicatie verwijderen.

OutSystems koppelen aan verschillende API’s

Met de standaard functionaliteit die binnen het OutSystems platform aan ontwikkelaars wordt aangeboden, is het onder meer mogelijk om uw OutSystems business applicatie te koppelen aan verschillende API’s. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een API voor de afwikkeling van betalingstransacties binnen uw webwinkel. Er zijn op internet ontzettend veel van dit type API’s te vinden, die u veel werk besparen. U hoeft het betalingsproces immers niet langer zelf te ontwikkelen. Maar denk ook aan de API’s naar uw bestaande systemen. Via het integratie platform dat OutSystems standaard biedt, is het heel eenvoudig om aansluiting te vinden bij andere business applicaties die binnen uw organisatie in gebruik zijn.

Naast deze API’s kunt u natuurlijk ook voor diverse andere API’s kiezen. Op deze manier kunt u een groot aantal verschillende modules, API’s en stukjes code met elkaar verbinden op één platform: OutSystems. Het blijft binnen het platform van OutSystems mogelijk om op maat geprogrammeerde modules aan uw business applicatie toe te voegen. Wanneer bepaalde modules voor uw business applicatie niet standaard door OutSystems worden aangeboden, kunt u deze zelf ontwikkelen of laten ontwikkelen.

Een OutSystems enterprise architect inschakelen

Voordat u begint aan de ontwikkeling van business applicaties voor uw organisatie kan het raadzaam zijn om een OutSystems enterprise architect in te schakelen. Een OutSystems enterprise architect kan een goede architectuur maken voor de business applicaties die voor uw organisatie relevant zijn. Aangezien OutSystems het koppelen van verschillende modules, API’s en programmeertalen mogelijk maakt, is een goede samenhang tussen deze elementen van groot belang om het maximale uit uw business applicatie(s) te kunnen halen. Ook kan een enterprise architect u helpen bij het in kaart brengen van de behoeftes van verschillende afdelingen binnen uw organisatie.

In de huidige tijd heeft de gemiddelde IT-afdeling van een organisatie het te druk om alle wensen van afdelingen en consumenten te kunnen verwerken in bestaande of nieuw te ontwikkelen business applicaties. Het vergaren van requirements, het omzetten van de requirements in specificaties en het verwerken van deze specificaties in de business applicatie(s) van een organisatie blijken steeds minder makkelijk haalbaar te zijn. Door voor een platform als OutSystems te kiezen, wordt veel werk voor u uit handen genomen en is het makkelijker om de wensen van een afdeling of consument in de business applicatie(s) te integreren.

Hulp bij de ontwikkeling van business applicaties met OutSystems

Bent u voornemens om ook binnen uw organisatie gebruik te gaan maken van het platform wat OutSystems u biedt? De OutSystems consultants van Synobsys Outsystems Partner staan voor u klaar om hulp te bieden bij het in kaart brengen van de mogelijkheden die OutSystems voor uw organisatie biedt. Is het gebruik van OutSystems voor de business applicaties van uw organisatie überhaupt aan te raden, of zou u beter naar OutSystems alternatieven (zoals: Mendix) kunnen zoeken? Welke modules sluiten goed aan bij de wensen die uw organisatie en uw klanten hebben? Hoe kunt u deze modules verwerken in de architectuur van de business applicaties voor uw organisatie? Enzovoorts.

Het kan behoorlijk lastig zijn om dergelijke vraagstukken te beantwoorden, zonder dat u eerder met OutSystems of een soortgelijk platform gewerkt heeft. Onze OutSystems consultants beschikken over een ruime ervaring in het werken met OutSystems, waardoor we u goed op weg kunnen helpen. Ook voor de ontwikkeling van business applicaties met OutSystems kunt u op de hulp van Synobsys rekenen. Onze specialisten koppelen de juiste modules, API’s en stukjes maatwerk aan elkaar in OutSystems om tot een ideale business applicatie voor uw organisatie te kunnen komen.

Benieuwd hoe Synobsys uw bedrijfsprocessen helpt optimaliseren? 

Aanmelden nieuwsbrief