Voor legacy software ontwikkeling kunt u bestaande systemen anders laten ontsluiten door onze legacy applicaties ontwikkelaars.
Legacy software ontwikkeling: hoe gaat u hiermee om?
Synobsys digitaal dichter bij uw klant

Legacy systemen vervangen opent nieuwe wegen

Belangrijke aandachtspunten, tips en achtergronden vind je in onze nieuwe blogs of je hoort ze in de podcast! 

Legacy software ontwikkelen: hoe gaat u hiermee om?

Legacy software ontwikkeling is een actueel thema omdat veel organisaties nog werken met verouderde software. Toch moet je deze kernsystemen met belangrijke data op een gegeven moment volledig vervangen of verder ontwikkelen. Bijvoorbeeld door ze anders te ontsluiten.

Wat is een legacy systeem? Hieronder verstaan we een systeem dat qua functionaliteit niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd, maar wat nog steeds wordt gebruikt. Bijvoorbeeld vanwege de bedrijfskritische processen die erop draaien. Deze systemen zijn vaak langer geleden ontwikkeld, in een periode waarbij de technologie voor de ontwikkeling van business applicaties veel minder ver was dan nu.

In veel gevallen zijn legacy systemen (technisch) verouderd en is het niet mogelijk om met die technologie de nieuwe wensen van klanten of de business te ondersteunen. Als de basisprocessen binnen de organisatie nog wel goed ondersteund worden, kan het een moeilijk besluit zijn om toch over te stappen op een volledig nieuw systeem. Dan is het ook mogelijk om legacy systemen anders te ontsluiten.

Wilt u ook uw legacy systemen ontsluiten?

Synobsys als legacy applicaties ontwikkelaar

Wanneer u binnen uw organisatie legacy systemen heeft, kan het anders ontsluiten van legacy systemen een oplossing zijn. Als legacy applicaties ontwikkelaar kan Synobsys helpen bij de migratie van deze verouderde systemen naar een nieuwe omgeving, waar OutSystems een goed voorbeeld van is. Ook oude iSeries systemen (of AS/400) zijn hiermee te ontsluiten en uit te breiden naar uw hedendaagse wensen.

Met een low-code platform zoals OutSystems is het voor legacy ontwikkelaars veel eenvoudiger geworden om bestaande business applicaties op een nieuwe manier op te bouwen zonder de werking van het bestaande systeem aan te tasten. Integendeel! Naast de ontwikkelsnelheid wordt ook de kwaliteit van de software aanzienlijk verbeterd. Dat zijn belangrijke voordelen van OutSystems bij het ontwikkelen van legacy systemen. 

Legacy software ontwikkeling voor bedrijven

Legacy software ontwikkelen vraagt meer dan alleen softwarecode vernieuwen. Op voorhand zien medewerkers in organisaties vaak op tegen veranderingen. Zeker als het gaat om kernsystemen met belangrijke data. Die systemen functioneren al jarenlang en zijn vaak leidend (en bepalend) geweest voor de werkprocessen in de organisatie. Het maakt hierbij niet uit of het om de transformatie van zakelijke processen of IT-processen gaat. De consultants van Synobsys adviseren over de beste aanpak voor de migratie van legacy systemen in organisaties naar een nieuw platform. Wij zorgen hierbij voor een duidelijk migratieplan zodat iedereen weet waar hij aan toe is.

Zodra de migratie voltooid is, kunt u uw applicaties makkelijker onderhouden, uitbreiden of veranderen. Zo kunt u sneller inspelen op veranderende wensen vanuit de organisatie of van klanten.

Wat als legacy echt niet meer voldoet?

Als een legacy systeem te sterk verouderd is om anders te ontsluiten in een nieuwe omgeving kijken we verder voor de beste oplossing. Dan gaat het om vervanging door standaard of maatwerk software (of een hybride combinatie hiervan). Het voordeel van moderne tools zoals OutSystems, is dat maatwerk door de ontwikkelsnelheid tegenwoordig niet meer duurder is, wat vroeger vaak het geval was. 

Als ook standaard software wordt benut, is het vaak de beste oplossing om dit zoveel mogelijk standaard te laten en de maatwerk aanpassingen door te voeren in de OutSystems omgeving. Er worden dan geen aanpassingen gedaan in bijvoorbeeld standaard SAP software (eerste laag met ‘systems of record’) maar kiezen we voor maatwerk in de tweede (OutSystems) laag met belangrijk onderscheidend vermogen voor uw organisatie en werkprocessen. We volgen graag het pacelayer model van Gartner bij deze hybride softwareoplossingen.

Benieuwd hoe onze OutSystems specialisten uw organisatie kunnen helpen?

Aanmelden nieuwsbrief