Digitaliseren & optimaliseren in het MKB!

Veel bedrijven en organisaties willen hun werkprocessen digitaliseren en optimaliseren. Bij deze ‘digitale transformatie’ wordt al snel gedacht aan grote financiële instellingen en internationale bedrijven. Maar juist voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) liggen hier de grootste kansen! Synobsys helpt deze bedrijven met advies, de ontwikkeling van businessapplicaties en door het delen van kennis. Bijvoorbeeld in onze blogs en MKB-podcast afleveringen (1, 2 en 3)

Whitepaper met valkuilen en oplossingen voor MKB

Bedrijven in het MKB hebben specifieke behoeften én uitdagingen om hun werkprocessen succesvol te digitaliseren en optimaliseren. Dat komt onder andere door de focus en expertise in hun organisatie en door de groeiende druk op IT-teams. We hebben de belangrijkste valkuilen én oplossingen voor het MKB op een rij gezet in de whitepaper Werkprocessen optimaliseren in het MKB Een handige checklist voor uw digitale transformatie!

OutSystems professional developer

“De meest krachtige tools voor het digitaliseren en optimaliseren kan het MKB inmiddels ook benutten.”

Het digitaliseren van bedrijfsprocessen was al gaande, maar is door de coronacrisis extra versneld. Feitelijk zijn we nu getuigen van de Vierde Industriële Revolutie (Industrie 4.0) die volop gaande is. Wat betekent dit voor bedrijven in het MKB? Waarom biedt het optimaliseren van werkprocessen juist voor hen de meeste kansen? Wat hebben zij hiervoor nodig? En wat verwachten hun klanten?

Deze en andere prangende vragen komen aan bod in onze MKB-podcast. Pim van Westen (algemeen directeur) en Jacqueline Spits (director operations) van Synobsys geven heldere antwoorden en praktijkvoorbeelden.

MKB-podcasts

Aflevering 1 - Digitaliseren werkprocessen: Waar begin je?

Het digitaliseren van bedrijfsprocessen was al gaande, maar is door de coronacrisis extra versneld. Feitelijk zijn we nu getuigen van de Vierde Industriële Revolutie (Industrie 4.0) die volop gaande is. Wat betekent dit voor bedrijven in het mkb? Waarom biedt het optimaliseren van werkprocessen juist voor hen de meeste kansen? Wat hebben zij hiervoor nodig? En wat verwachten hun klanten?

Aflevering 2 - Zit IT of de business aan het stuur?

Waar begint de digitale transitie van een organisatie? Start het optimaliseren en digitaliseren van werkprocessen bij de business of de IT-afdeling? Je hoort er alles over in deze 2e aflevering van de serie MKB podcasts. In begrijpelijke taal en met concrete voorbeelden. Met speciale aandacht voor handige tools en de uitdaging die verouderde (legacy)systemen kunnen vormen.

Aflevering 3 - Kansen pakken in het MKB!

Waarom biedt de digitale transformatie van bedrijven de meeste kansen voor MKB ondernemers? En wat komt daar in hun praktijk bij kijken? Deze 3e aflevering van de serie MKB podcasts duikt hier dieper in. Met extra aandacht voor o.a. low-code (OutSystems), de mogelijkheden van betaalbare hybride software en een belangrijke uitdaging: de migratie van grote hoeveelheden data.

Luister op jouw favoriete podcast app:

Blogs

Belangrijke kennis en praktische tips voor het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen MKB worden ook gedeeld in onze blogs voor het MKB. Compleet met praktijkvoorbeelden en duidelijke onderbouwingen voor de visievorming van management en IT-professionals. 

Hulp bij digitaliseren MKB met hybride software oplossingen

Hulp bij digitaliseren MKB met hybride software oplossingen

Vierde industriële revolutie (Industrie 4.0) biedt grootste kansen voor MKB

Grote invloed huidige Vierde Industriële Revolutie op MKB

Dit zijn specifieke behoeften van het MKB bij de digitale transformatie

Dit zijn de leidende MKB behoeften bij optimaliseren werkprocessen

Houd balans bij strategisch optimaliseren IT-processen én businessprocessen

Vervangen verouderde legacysystemen kan op verschillende manieren

Vervangen verouderde legacysystemen kan op verschillende manieren

veilige_datamigratie

Veilige datamigratie uitdaging voor digitale transformatie MKB

Binnenkort meer

Klanten waar we trots op zijn

Benieuwd hoe Synobsys uw digitale transformatie vaart geeft?

Aanmelden nieuwsbrief