Mobiele apps ontwikkelen met OutSystems
Synobsys digitaal dichter bij uw klant

Mobiele apps ontwikkelen met OutSystems

De digitale transformatie van verschillende bedrijfsprocessen is voor veel organisaties een hot item op dit moment. Organisaties zoeken naar mogelijkheden om zakelijke processen, IT-processen en klantprocessen te automatiseren om de productiviteit van hun organisatie te kunnen verbeteren. Het resultaat van een dergelijke digitale transformatie van uw organisatie is vaak een kosten- en tijdbesparing. Door de automatisering van bepaalde processen hoeven er minder manuren te worden verbruikt om hetzelfde resultaat te kunnen behalen. Bovendien versterkt u de relatie met uw klant. Het automatiseren of versnellen van IT-processen is een van de onderdelen van een digitale transformatie. Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om IT-processen te automatiseren. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan het gebruik van een Platform as a Service?

Een Platform as a Service biedt, zoals de naam van deze digitale ontwikkeling wellicht al doet vermoeden, een platform waarop applicaties ontwikkeld kunnen worden. Dit kunnen business applicaties zijn, maar ook Outsystems mobiele applicaties. Een OutSystems app laten ontwikkelen voor uw organisatie is makkelijker dan u op voorhand wellicht denkt! Voor het ontwikkelen van mobiele apps binnen de OutSystems ontwikkelomgeving kunt u de beste OutSystems software ontwikkelaars bij Synobsys inschakelen. Wij zijn al jaren een OutSystems Partner en hebben veel ervaring in het ontwikkelen van mobiele apps op dit platform. Tip: volg een OutSystems training met uw complete IT-afdeling om de werking van het OutSystems platform zelf onder de knie te krijgen! Zo kunt u de OutSystems applicatie ontwikkeling voor uw organisatie na het volgen van deze trainingen zelf uitvoeren.

Wilt u ook een mobiele applicatie (laten) ontwikkelen met OutSystems?

Waarom het OutSystems platform gebruiken?

Er zijn tal van redenen te bedenken om applicaties te laten ontwikkelen in OutSystems. Met OutSystems is het mogelijk om zowel business applicaties voor het web, als applicaties voor mobiele apparaten te ontwikkelen. OutSystems software laten ontwikkelen kan in de onderliggende programmeertalen Java en .NET. Wie denkt dat voor het ontwikkelen van mobiele applicaties met het OutSystems platform een ruime kennis over deze programmeertalen vereist is, heeft het mis. Dit is juist de kracht van het OutSystems platform! OutSystems richt zich namelijk op low-code development, wat betekent dat u binnen OutSystems uw programma flows ontwerpt en dat het OutSystems platform daaruit de benodigde Java of .Net code genereert en tot werkende applicaties maakt.

De applicaties die u door een OutSystems ontwikkelaar laat ontwikkelen of zelf ontwikkelt, kunt u laten draaien in de OutSystems cloud, on-premise of in een gecombineerde (hybride) omgeving. OutSystems wordt momenteel gezien als het meest uitgebreide platform waarmee het mogelijk is om applicaties te ontwikkelen, deze uit te rollen en vervolgens te beheren of aan te passen. Door de mogelijkheden die OutSystems biedt, wordt niet alleen een snelle ontwikkeling van applicaties in OutSystems bevorderd, ook is het met OutSystems mogelijk om de algehele gebruikerservaring voor uw mobiele applicatie te verbeteren. Onze Outsystems consultants vertellen u graag meer. 

Werking van OutSystems als mobiel platform

U hoeft geen ervaren OutSystems applicatie ontwikkelaar te zijn om met dit platform overweg te kunnen. Voor de basisfuncties van OutSystems kunt u online naar handige instructievideo’s zoeken of een OutSystems training volgen. Het platform werkt heel intuïtief, waarbij u de mobiele applicaties door modules te verslepen in kunt richten. Bij het verslepen van de modules kunt u kiezen uit een groot aantal modules die standaard en kosteloos in de bibliotheek van OutSystems worden aangeboden. Gebruikers en medewerkers van uw organisatie zullen niet zien dat u deze modules niet zelf geprogrammeerd heeft, dit verloopt namelijk geheel volgens een white label. Op het moment dat de mobiele applicaties voor uw organisatie naar wens zijn samengesteld, kunt u het ontwerp van uw applicatie om laten zetten naar een werkende app voor mobiele telefoons.

Hierbij kunt u de app beschikbaar maken voor Android en iOS, of deze als webapplicatie laten opleveren. De webapplicatie is vervolgens voor iedereen toegankelijk via een mobiele browser. Het formaat van de webapplicatie wordt logischerwijs automatisch aangepast naar het formaat van het scherm waarop de webapplicatie van uw organisatie bekeken wordt. Zeker consumenten hechten tegenwoordig een grote waarde aan de leesbaarheid van websites en webapplicaties op mobiele apparaten. Wanneer uw webapplicatie niet goed leesbaar is, gaan consumenten naar alle waarschijnlijkheid al snel op zoek naar een alternatief van uw concurrenten. Daarbij is ook het aantal verkopen per mobiele telefoon en tablet binnen webwinkels sterk toegenomen, waardoor een responsive webapplicatie van groot belang is.

Gebruik OutSystems als aanvulling of alternatief

Door de jaren heen is OutSystems een steeds belangrijkere concurrent geworden voor de al langer bestaande platformen voor de ontwikkeling van mobiele applicaties. U kunt het OutSystems platform als alternatief voor deze traditionele platforms gebruiken, maar u kunt het ook als een aanvulling zien. Met OutSystems is het namelijk niet alleen mogelijk om modules uit de bibliotheek van OutSystems zelf te gebruiken. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om uw mobiele applicatie in OutSystems te combineren met API’s van andere aanbieders.

Daarbij blijft het binnen het OutSystems platform mogelijk om maatwerk aan uw mobiele applicatie toe te voegen. Zeker bij de grotere organisaties zullen de bestaande modules niet altijd voldoende zijn om de volledige mobiele applicatie mee samen te kunnen stellen. Door maatwerk aan de mobiele applicatie toe te voegen, kunt u de mobiele applicatie naadloos laten aansluiten bij de wensen van de afdelingen van uw organisatie of uw consumenten. OutSystems programmeurs kunnen u helpen bij het verbinden van verschillende modules in een mobiele applicatie en bieden daarnaast hulp bij de ontwikkeling van kleine stukjes maatwerk voor uw mobiele applicatie.

OutSystems consultancy inschakelen voor advies

Wanneer u voornemens bent om het OutSystems platform te gaan gebruiken voor de ontwikkeling van mobiele of business applicaties voor uw organisatie, kan het inschakelen van een OutSystems consultant raadzaam zijn. Een OutSystems consultant kan u meer vertellen over de mogelijkheden die het OutSystems platform biedt bij de ontwikkeling van mobiele applicaties. Zo krijgt u een goed beeld van de bestaande modules die u kunt gebruiken en de functionaliteiten die u zelf zal moeten programmeren. Des te groter het aandeel van de bestaande modules wordt, des te interessanter is het logischerwijs ook om het gebruik van het OutSystems platform te overwegen voor uw mobiele applicaties.

Ook is het verstandig om een OutSystems enterprise architect in te schakelen, die een overzichtelijke weergave van uw organisatie kan schetsen. Denk aan de samenhang tussen verschillende afdelingen, de processen die enige overlap met elkaar hebben, enzovoorts. Zeker bij het gebruik van OutSystems mobiele applicaties bij een digitale transformatie van uw organisatie is het van groot belang dat u een goed beeld heeft van de samenhang tussen processen. Zo kunt u de mobiele applicatie naadloos aansluiten aan de wensen van verschillende afdelingen of consumenten.

Advies en hulp van Synobsys

De OutSystems applicatie ontwikkelaars van Synobsys en onze Outsystems consultants hebben een jarenlange ervaring in het werken met dit platform. Wij kunnen u zodoende adviseren over het nut van het gebruik van OutSystems voor de mobiele applicaties van uw organisatie. Daarbij kunnen onze OutSystems programmeurs u helpen bij de uiteindelijke ontwikkeling van de mobiele applicaties binnen dit platform

Nadat de mobiele applicaties opgeleverd zijn, kunt u deze zelf onderhouden en aanpassen, of dit aan onze OutSystems software ontwikkelaars overlaten. Door de ervaring die wij hebben met dit platform bent u ervan verzekerd dat deze mobiele applicaties straks naadloos aansluiten bij de digitale transformatie van uw organisatie.

Benieuwd hoe onze OutSystems specialisten uw organisatie kunnen helpen?

Aanmelden nieuwsbrief