Scrum Master voor OutSystems scrumteam

De Scrum Master van een OutSystems scrumteam heeft als belangrijkste taak om het ontwikkelteam optimaal te laten presteren. Hij zet de klant centraal en faciliteert het team bij de softwareontwikkeling om tot maximale toegevoegde waarde voor de klant te komen. Onze Scrum Masters zorgen dat de regels van de Scrum-methodiek gevolgd worden, met als doel om enthousiast de focus te houden op het eindresultaat.

Taken Scrum Master in low code scrumteam

De Scrum Master van een low code scrumteam is de sparringpartner van de Product Owner . Die helpt hij om keuzes te maken bij het optimaliseren van businesswaarde en het realiseren van sprintdoelen. 

Daarnaast zorgt de OutSystems Scrum Master voor optimale teameffectiviteit. Hij ondersteunt het team in het doorlopen van de verschillende fases van teamontwikkeling om een “high performance team” te worden. De Scrum Master motiveert teamleden om continu te willen verbeteren en optimaliseren. Uiteraard op basis van de scrumpijlers (Transparantie, Inspectie en Adaptie). 

Verbindingen maken, vertraging voorkomen

In een low code scrumteam zorgt de Scrum Master ook voor het stimuleren van (interne) samenwerking en het aansluiting vinden bij andere teams. Hij zorgt ervoor dat de ‘beren op de weg’ verdwijnen voor de software ontwikkeling. Zo zijn eventuele vertragingen voor het ontwikkelteam te voorkomen.

De OutSystems Scrum Master kan afkomstig zijn van Synobsys of de opdrachtgever.

Benieuwd hoe Synobsys uw bedrijfsprocessen helpt optimaliseren? 

© Synobsys     Design: SchutDesigns

Volg ons