SKG

Nieuwe softwareomgeving voor financiële dienstverlener SKG

Snel hoogwaardig cloudplatform dankzij low-code

Nieuwe softwareomgeving voor financiële dienstverlener SKG

“De samenwerking met Synobsys is direct voortvarend gestart. Daardoor hebben we veel zin en vertrouwen in de rest van dit ontwikkeltraject.”

Gouda/Rotterdam  |  datum: 26 mei 2020
Gouda/Rotterdam – De financiële dienstverlener Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG) laat voor de eigen dienstverlening een compleet nieuw softwarepakket ontwikkelen. Een ingrijpend proces waarbij bewust is gekozen voor low-code softwareontwikkeling met een modern cloudplatform (OutSystems). De Rotterdamse applicatieontwikkelaar Synobsys voert dit hele project uit in nauwe samenwerking met SKG.

SKG in Gouda is een gespecialiseerde financiële dienstverlener voor kerkelijke organisaties. De organisatie verzorgt spaar- en betaalproducten en financiering voor ongeveer 1600 kerken, plus aanverwante instellingen. “Automatisering speelt tegenwoordig een cruciale rol in de financiële dienstverlening. Wij hebben hiervoor al jarenlang een zeer stabiel eigen bankenpakket, maar het is inmiddels wel gedateerd”, zegt directeur Teun Copier. “We zijn toe aan een nieuwe stap, zodat wij met onze specifieke dienstverlening voor kerken ook in de toekomst onderscheidend blijven ten opzichte van reguliere banken. Wij doen dat met expertise en diensten voor de specifieke situatie van kerken, bijvoorbeeld als het gaat over de financiering van restauraties.”

OutSystems met Synobsys

Na een uitgebreide marktoriëntatie heeft SKG recentelijk gekozen voor applicatieontwikkeling met het toonaangevende cloudplatform OutSystems en met Synobsys als partner. “Wij waren getipt over de ervaring van Synobsys met dit soort ingrijpende migraties. Ze bleken ook nog gespecialiseerd in OutSystems”, zegt Dick Veenstra (manager automatisering) van SKG. “Synobsys heeft alle mensen en kennis in huis en ze zijn nuchter, pragmatisch en volledig dedicated OutSystems-partner. Dat sprak ons aan. Wij kozen voor low-code softwareontwikkeling vanwege de snelheid en kwaliteit die dit biedt. Maar de belangrijkste reden is dat zij ons huidige (POWER7) platform en de programmeertaal van de te vervangen applicatie heel goed kennen en dat zij dergelijke migraties vaker hebben uitgevoerd. We kiezen voor OutSystems omdat dit hét toonaangevende cloudplatform is, waarbij de continuïteit en koppelbaarheid met andere systemen goed gewaarborgd zijn.”

Start ontwikkelfase

Synobsys realiseert het complete project voor SKG en zorgt daarbij voor alle specialisten, middelen en methoden. Namens SKG zitten twee mensen in het ontwikkelteam. Na voorwerk door systeemanalisten van Synobsys start in mei de ontwikkelfase met de eerste Scrum sprints. Copier: “Ook in deze coronatijd kan dit werk op afstand gelukkig gewoon doorgaan.”

Het ontwikkeltraject voor de complete softwareomgeving (voor frontoffice, backoffice en interfaces met diverse andere applicaties en platformen) duurt naar verwachting tussen de één en anderhalf jaar. “Daarna hebben we een modern cloudplatform voor onze financiële dienstverlening. Dat moet zeker weer zo stabiel zijn als het huidige pakket, maar dan gebruiksvriendelijker en klaar voor deze tijd en de komende jaren. Een valkuil zou zijn dat wij ons oude systeem nu willen ‘nabouwen’. We kunnen de huidige functionaliteit loslaten en ontwikkelen het nu vanuit de behoeften van onze klanten en onze interne gebruikers.”

Verwachtingen

Tijdens het project benut Synobsys een eigen ontwikkelde methode voor de migratie van (AS/400)  legacy-systemen. “Daarmee voorkomen we moeilijke datamigratie-trajecten en kunnen we opleveren (in iteraties), zonder dat er ingewikkelde synchronisaties nodig zijn. Dat scheelt enorm in de kosten en doorlooptijd”, schetst directeur Pim van Westen van Synobsys.

Het bestaande systeem blijft tot de migratie gewoon draaien. Copier: “Ik ben benieuwd waar we over een jaar precies staan. Ik hoop dat we dan een datum kunnen bepalen waarop we helemaal operationeel zijn met het nieuwe systeem. Dit belangrijke project is geslaagd als we straks kunnen zeggen dat we konden bouwen wat wij voor ogen hadden, in een redelijke tijd en met redelijke kosten. De samenwerking met Synobsys is direct voortvarend gestart. Daardoor hebben we veel zin en vertrouwen in de rest van dit ontwikkeltraject.”

SKG

SKG is specialist in financiële dienstverlening aan kerken en aanverwante instellingen. Voor spaar- en betaalproducten en SKG Collect binnen de Protestantse Kerk in Nederland en voor financieringen ook breder. De kracht van SKG ligt in de jarenlange ervaring, de kennis van actuele zaken en het leveren van maatwerk.

Synobsys

Synobsys is een innovatieve Nederlandse ontwikkelaar van softwareapplicaties voor het digitaliseren van werkprocessen. Met behulp van low-code (OutSystems) ontwikkelt Synobsys (mobile first) maatwerkapplicaties: door complete projecten te realiseren of te zorgen voor de mensen, methoden en middelen. Als dedicated OutSystems-partner beschikt Synobsys over een van de schaarse OutSystems MVP’s (Most Valuable Professional) in de wereld, benoemd door OutSystems. Hierdoor heeft Synobsys directe toegang tot informatie, kennis en support van dit toonaangevende low-code platform.

Benieuwd hoe onze OutSystems specialisten uw organisatie kunnen helpen?

Aanmelden nieuwsbrief