Slim innoveren met een legacy systeem!

De digitale transformatie van bedrijven draait grotendeels om procesinnovatie. Dit kan met organisatorische aanpassingen, maar vaak gaat het om het digitaliseren en slim automatiseren van werkprocessen. Bijvoorbeeld door softwareapplicaties aan te passen of met een handige app voor klanten of medewerkers. Daar moet je ICT-omgeving wel klaar voor zijn! Een verouderd ‘legacy’ systeem kan een knelpunt zijn. Met de whitepaper en blogs op deze themapagina vind je snel de beste oplossing om wél te innoveren.

Whitepaper:

Procesinnovatie mét een legacy systeem

Wie aan de slag gaat met procesinnovatie doorloopt een reeks stappen. Zeker met een legacy systeem dat eerst (deels) vernieuwd moet worden. Onze gratis whitepaper helpt je snel op weg om de beste keuzes te maken voor jouw organisatie. Hoe herken je de meest interessante werkprocessen? Welke softwareoplossing is het meest interessant: standaard, maatwerk of hybride? En hoe kan low-code jouw organisatie helpen? Dit en meer komt allemaal aan bod in onze inhoudelijke whitepaper. Compleet met een stappenplan en praktijkvoorbeeld!

Deels vernieuwen of compleet vervangen?

Verouderde IT-systemen mogen geen obstakel worden voor procesinnovatie. Dat is gelukkig ook niet nodig, want je kunt de IT-omgeving op verschillende manieren moderniseren. Vaak kunnen bestaande onderdelen behouden blijven of een nieuwe functie krijgen. Door de opkomst van low-code softwareontwikkeling is het vernieuwen of vervangen van een legacy omgeving ook een stuk eenvoudiger, laagdrempeliger en voordeliger geworden.

Wat zijn legacy systemen? 

Legacy of ‘vintage’ systemen vind je in alle sectoren. Het zijn verouderde primaire automatiseringssystemen die in het verleden zijn gekocht of ontwikkeld. Het kan bijvoorbeeld gaan om ERP-systemen of software voor specifieke branches. De afgelopen vijftien of twintig jaar (of nog langer) zijn deze kernsystemen steeds opnieuw aangepast en onderhouden, maar uiteindelijk is de rek eruit. Dan wordt een legacy systeem een barrière voor het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen.

Low-code Proefdag?

Het toonaangevende low-code platform OutSystems is bij uitstek geschikt voor het moderniseren van legacy software en voor het snel ontwikkelen van nieuwe software. Dit kan een organisatie zelf doen, maar je kunt het ook laten doen of samen met een partner. Synobsys ondersteunt al deze varianten.

Wat OutSystems kan doen voor je organisatie kunnen IT’ers én businessmanagers zelf zien en ervaren tijdens onze gratis Low-code Proefdag. Gewoon op locatie in je eigen organisatie. Dit is een op maat gemaakte themadag rond een uitdaging of strategisch thema dat voor jouw organisatie belangrijk is. Het is extra krachtig om dit vanuit IT én businessoogpunt te doen!

Blogs

Belangrijke kennis en praktische tips voor procesinnovatie en het vernieuwen van legacy systemen vindt u in onze blogs. Compleet met praktijkvoorbeelden en advies van onze specialisten. Er worden regelmatig nieuwe artikelen toegevoegd.

Blog OutSystems

4 motieven waarom bedrijven innoveren met low-code platform OutSystems 

Blog 2 - Processinnovatie

Innoveren met verouderde IT hoeft geen probleem te zijn

blog-6-low-code-in-vijf-smaken

Procesinnovatie: wat zijn jouw ‘key’ werkprocessen?

Core banking systemen vervangen bij banken en verzekeraars is belangrijk om cruciale innovaties mogelijk te maken.

5 redenen om het vervangen van een legacy systeem niet uit te stellen

Banking systemen vervangen voor belangrijke innovaties banken

Vervangen van oude ERP systemen kan met OutSystems op verschillende manieren.

Vervangen oude ERP systemen kan op deze manieren

AS/400 IBM systemen slim vernieuwen met low-code

Met OutSystems is het vervangen van legacy software en systemen veel eenvoudiger geworden.

Grote voordelen OutSystems bij vervangen van legacy software

Klanten waar we trots op zijn

Benieuwd hoe Synobsys uw digitale transformatie vaart geeft?

Aanmelden nieuwsbrief