Verouderde legacy software vervangen opent nieuwe wegen

Veel organisaties staan voor een belangrijke uitdaging: hun verouderde legacy software vervangen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor nieuwe innovaties, groei en onderscheidend vermogen. Het vervangen van oude kernsystemen wordt vaak lang vooruitgeschoven, maar het moet tóch een keer. Nu is voor veel organisaties het moment! Vooral door de mogelijkheden die nieuwe technologie hiervoor biedt. Op deze pagina helpen we u snel op weg met advies, tips en een kijkje in de keuken bij de oplossingen in verschillende sectoren.

Voordelen na vervangen legacy software

Grotere productiviteit

Meer efficiency en slimme geautomatiseerde werkprocessen.

Betere wendbaarheid

Oude systemen zijn niet langer de barrière voor nieuwe stappen.

Lagere kosten

Kostenbesparing of meer doen met hetzelfde budget.

Meer veiligheid

Nieuwe systemen zijn veiliger dan een legacy ‘lappendeken’.

Uitgelicht

5 redenen om het vervangen van een legacy systeem niet uit te stellen

Een legacy systeem vervangen is voor organisaties spannend en uitdagend. Vooral omdat er in zo’n kernsysteem bedrijfskritische processen draaien. Toch moet het een keer, want legacy systemen zijn complex, lastig aan te passen, duur in onderhoud en de oude kennis sterft uit. 

Wat zijn legacy systemen?

Legacy systemen komen voor in alle sectoren. Het zijn verouderde primaire automatiseringssystemen die in het verleden zijn aangekocht of ontwikkeld. Het kan bijvoorbeeld gaan om ERP-systemen of een TMS (transport) en van banking- tot uitvaartsoftware. De afgelopen  10, 15 of 20 jaar (of langer) zijn deze kernsystemen steeds opnieuw aangepast en onderhouden om te voldoen aan nieuwe wensen of regelgeving. De functionaliteit voldoet uiteindelijk niet meer aan de eisen van deze tijd. Zo worden legacy systemen een barrière voor het digitaliseren en optimaliseren van werkprocessen.

Legacy systemen vervangen: dit zijn de oplossingen

Verouderde legacy software vervangen vinden organisaties uitdagend en spannend. Vooral omdat er bedrijfsspecifieke en -kritische processen op draaien. Maar hoe langer ze het uitstellen, hoe lastiger het kan worden. Met hogere kosten (ook voor ouderhoud), terwijl ze de voordelen van nieuwe software niet kunnen benutten. Het vervangen kan met standaard-, maatwerk- of hybride software. Vaak blijkt de mix van standaard software én maatwerk – voor de belangrijke onderscheidende onderdelen – de beste oplossing. Daarnaast is het ook mogelijk om legacy systemen anders te ontsluiten of een nieuwe functie te geven.

Low-code development heeft het vervangen van legacy systemen een stuk laagdrempeliger gemaakt omdat het veel sneller gaat met behoud van kwaliteit. Want low-code ontwikkelaars krijgen hulp van slimme tools zodat zijzelf minder code hoeven te schrijven. Als leidend low-code platform is OutSystems bij uitstek geschikt voor het snel ontwikkelen van nieuwe maatwerk- of hybride systemen. Bij Synobsys zijn we daarom bewust dedicated OutSystems-partner

Blogs

Belangrijke kennis en praktische tips voor het vervangen van legacy systemen vindt u in onze blogs. Compleet met praktijkvoorbeelden en advies van onze specialisten. Er worden regelmatig nieuwe artikelen toegevoegd.

5 redenen om het vervangen van een legacy systeem niet uit te stellen

Vervangen verouderde legacysystemen kan op verschillende manieren

Vervangen verouderde legacy systemen kan op verschillende manieren

Legacy systemen vervangen met low-code en OutSystems

Binnenkort online

ERP-systemen vervangen

Binnenkort online

Wordt het standaard, maatwerk of hybride?

Binnenkort online

Banking en verzekeringssystemen vervangen

Binnenkort online

Nieuwe kansen na vervangen legacy software

Binnenkort online

Klanten waar we trots op zijn

Benieuwd hoe Synobsys uw digitale transformatie vaart geeft?

Aanmelden nieuwsbrief

© Synobsys     Design: Embassy of Brands®

Volg ons