Werken met Agile Scrum binnen organisaties
Synobsys digitaal dichter bij uw klant

Werken met Agile Scrum binnen organisaties

Projecten binnen organisaties kunnen op verschillende manieren worden aangepakt. In het verleden werd vaak gekozen voor de watervalmethode. Bij deze watervalmethode werden de wensen van een gebruiker vooraf geïnventariseerd, waarna het complete systeem ontworpen en ontwikkeld werd. De betrokkenheid van de gebruiker bij het proces van het ontwerp en de ontwikkeling van een systeem was zodoende minimaal.

Feedback werd pas aan het eind van het proces gegeven, waardoor het verwerken van deze feedback in de applicaties erg lastig kon zijn voor IT-afdelingen binnen organisaties. Tegenwoordig kiest men steeds vaker voor een Agile of Scrum aanpak. Agile software ontwikkeling houdt namelijk in dat er met korte iteraties gewerkt wordt, waarbij steeds een deel van het project wordt afgerond. Een voorbeeld van Agile werken is Scrum!

Wilt u ook werken met Agile Scrum bij projecten?

Agile Scrum development met aPaaS

Om tot een business applicatie of mobiele applicatie te kunnen komen die aansluit bij de wensen van uw organisatie, werken steeds meer mensen op een bestaand platform. Denk bijvoorbeeld aan Agile Scrum development met OutSystems, Agile Scrum development met Mendix, Agile Scrum development met CA Plex, enzovoorts.

Dit zijn voorbeelden van platformen die het heel eenvoudig maken om business applicaties met low-code development te ontwikkelen. U kunt verschillende bestaande modules gebruiken, waardoor er weinig zelf geprogrammeerd hoeft te worden. Zo kan heel snel en eenvoudig worden ingesprongen op de wensen of feedback van een gebruiker na een iteratie. 

Agile projectmanagement met Scrum

De Agile projecten binnen organisaties worden vaak uitgevoerd door gebruik te maken van scrum tijdens de projectuitvoering. Met Scrum wordt het project in verschillende sprints opgedeeld, waarbij pas aan een volgende sprint begonnen wordt als de vorige sprint is afgerond.

Dit principe komt overeen met Agile werken, omdat er in het geval van Agile eveneens met korte iteraties wordt gewerkt. Door voor een Agile Scrum manier van werken te kiezen, wordt de gebruiker nauw bij het ontwikkelingsproces betrokken.

Benieuwd hoe Synobsys uw bedrijfsprocessen helpt optimaliseren? 

Aanmelden nieuwsbrief